Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Somi?


Den förre ÖSK-spelaren Abgar Barsom har en besvärlig uppgift framför sig. Som agent för Gabriel Somi skall han försöka hitta en klubb som kan ge Somi speltid och dessutom betala honom en lön, som ligger i närheten av de nästan 4 mkr som han idag får från sin nuvande arbetsgivare MLS-klubben New England Revolution. En i princip omöjlig uppgift.

Somis debutår i MLS kunde ha gått bättre. En hjärnskakning förstörde stora delar av säsongen. Enligt Fotbollskanalen har han inte spelat någon fotboll sedan slutet av juli månad. Nu verkar det dessutom som om hans klubb bestämt sig för att de vill se en annan spelare på vänsterbacksplatsen. En spelare som de dessutom redan kontrakterat. Så Somi kan följaktligen se fram emot att tjäna 4 miljoner på att hålla MLS-klubbens avbytarbänk varm om inte Barsom kan fixa något annat.

Snudd på Mission Impossible, tycker jag. Somi, som inte ens var ordinarie i Östersunds FK, är inte så bra att han kan motivera ersättningar i den storleksklassen. Barsom verkar försöka antyda, att det kan finnas intresse från ÖSKs sida för den kumlabördige vänsterkantsspelaren. Att ÖSK håller kontakten med honom är inte så märkligt. Det ingår i Sportchefens arbetsuppgifter. Men det är ytterst osannolikt att Somi skulle vara intresserad av att gå ned kraftigt i lön bara för att få spela i Örebro. Det skulle väl bara kunna inträffa om hans nuvarande klubb bestämmer sig för att köpa ut honom. Samt att han därefter absolut vill tillbaka till Närke. Men fortsatt bättre betalt spel utomlands verkar vara hans första alternativ.

Fotbollskanalen: Somi kan lämna New England Revolution – agenten: ”Vi tittar på alternativ”
NA (Betalvägg): USA-proffsets agent om miljonlönen, hjärnskakningen och osäkra framtiden

Karriärstatistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.