Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: ÖSK F17 till DM-final

Gruppspelen som kvalificerar till finalspelet i årets Futsal-DM är nu färdigspelade.

F17/02
I den äldsta flickklassen har ÖSK Söder/Ungdom kvalificerat sig. De kommer i DM-finalen att få möta Adolfsbergs IK. F17-klassen ser vid en första anblick lite ”rörig” ut. Av de sex deltagande lagen var det bara tre – Adolfsberg, ÖSK och IFK Lindesberg – som spelade om en DM-finalplats. De övriga föll bort på grund av att de tillhör fel distrikt (Karlskogalaget Rävåsen), var ett andralag (ÖSK F03) eller ett sammansatt lag (SMÅ/HOIF).

Det blir alltså ett lag från ÖSK Söder/Ungdom (alla spelarna är registrerade hos ÖSK Söder) som får möta Adolfsberg i finalen den 6:e januari. Jag antar – utan att känna till detaljerna – att ÖSK i den här matchen kan ta med spelare från både F02 och F03-lagen.


F15/04
I finalen i den yngre flickklassen möts Adolfsberg och Yxhult. För ÖSK Ungdoms 04:or gick det rätt tungt. Ett oavgjort resultat mot Yxhult och en vinst mot SMÅ i dubbelserien var de poäng de fick med sig.


Pojkklasserna.
Införandet av fotbollsakademier hos ÖSK, BK Forward och Karlslunds IF i kombination med ligacupens höstgruppspel har devalverat intresset för pojkarnas DM-klasser i futsal. ÖSK Elitfotboll/Ungdom har inte haft något lag anmält. ÖSK Futsal som verkar vara på väg att starta upp en egen ungdomsverksamhet vid sidan av ÖSK Ungdom har haft lag anmälda i både P17 och P15 – dock utan att komma ens i närheten till att kvala in till DM-finalspelet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.