Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Björkman tackade nej till Sundsvall

Mittbacken Daniel Björkman är i valet och kvalet om vilken klubb han skall spela för år 2019. Efter att ha haft tre huvudalternativ, ÖSK, GIF Sundsvall och en utländsk klubb, har nu antalet möjligheter reducerats till två. Björkman har tackat nej till Sundsvall.

Enligt Björkmans agent Michael Kallbäck hade han fått ett bra intryck av Sundsvall men tackat nej för att han inte tyckte att han var i rätt skede av livet för att flytta till Sundsvall. Det kan man fråga sig vad det betyder, men det kan ju vara så att han av privata skäl inte vill bryta upp från Örebro för ett i princip likvärdigt alternativ i Sundsvall.

Nu står valet alltså av allt att döma mellan ÖSK och en utländsk klubb. Frågan är väl om det utländska anbudet är tillräckligt bra för att han skall känna sig motiverad att lämna Örebro. Men eftersom det handlar om en spelare som aldrig spelat högre än i den svenska tredjedivisionen är det svårt att se, att han kan ha fått något väldigt intressant erbjudande utomlandsifrån. Det rör sig förmodligen om en norsk klubb från andradivisionen som är intresserad och möjligen har mer pengar än ÖSK. Eller något åt det hållet.

Snacket om en utländsk klubb kan ju i och för sig även vara ett försök från Kallbäcks sida att förhandla fram bättre villkor.

Jag tycker som sagt, att Degerfors vore det bästa alternativet för honom, men det gör uppenbarligen inte han.

NA: Mittbacken nobbar konkurrenten – väljer mellan ÖSK och utländsk klubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.