Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15/03: Göransson till Bosön

Roger Franzén, förbundskapten för årskullen pojkar födda 2003, har kallat 66 spelare till en elitsammandragning på Bosön mellan den 26 och 29 november. En av de kallade är ÖSKs Alfie Göransson. Alfie, lagkapten för ÖSK Ungdoms 03:or då han spelar för dem, har i år huvudsakligen spelat med akademilagen – ända upp till U19 vid några tillfällen.

Alfie är en storvuxen central mittfältare med en huvudsakligen defensiv inriktning. Han dominerar ofta spelet framför den egna backlinjen. Som vanligt undrar man för spelare av hans ”typ” om han kommer att kunna bibehålla sin överlägsenhet, när övriga spelare så småningom växer ikapp. Men han lär ju vara mycket träningsvillig och kan förhoppningsvis bibehålla sitt försprång även fortsättningsvis.

SvFF: Landslagsläger på Bosön 26-29 november

Anm. Jag förstår inte hur SvFF kan kalla det här för ett landslagsläger, när det är 66 spelare som kallats. Det flesta av dessa spelare kommer aldrig att komma i närheten av en landslagsuttagning. (Icke detso mindre taggar jag detta ”Ungdomslandslag”, med det är en annan historia).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.