Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Ring vill veta sin plats

NA:s Fredrik Carlsson har pratat med Sebastian Ring om dennes framtidsplaner. Ring har ju ett utgående kontrakt och har väl inte börjat omförhandlingen av detta på allvar än. Enligt artikeln verkar det i första hand vara hans plats i laget som är den sak som skall lösas.

– Jag vill sätta mig ner med Axel (Kjäll) och höra hur de ser på det. Vi får se hur det går därifrån, säger Sebastian Ring.

I år har han i och för sig fått rätt mycket speltid. Jag har honom noterad för 25 matchframträdanden varav 17 från start. Sammanlagt 1722 matchminuter, vilket motsvarar lite drygt 61 % av den totala speltiden.

Samtidigt har han väl i första hand framstått som ett andrahandsval som fått speltid när inte andra alternativ varit tillgängliga. Tydligast har detta framgått när det gäller mittbackspositionen där han fått hoppa in när antalet tillgängliga mittbackar krympt ihop. Men inte heller som wingback har han kunnat känna sig säker på sin plats. Axel Kjäll har mot slutet av säsongen verkat att föredra den något robustare Albin Granlund på den positionen. Dessutom har kanten till vänster ofta besatts av Filip Rogic, då både Gerzic och Mårtensson varit tillgängliga för de centrala mittfältsrollerna.

– Jag känner att det har varit lite fram och tillbaka i år. Jag vill känna att man får spela nästa match om man gör en bra prestation. Nu har jag känt att, även om jag har spelat bra, så har kunnat bli petad åt sidan, tycker en något frustrerad Ring.

Så det blir nog ett inte helt lätt samtal för Kjäll. Med fyra mittbackar tillgängliga nästa säsong (Lorentzson, Fabio, Almebäck och Brorsson) lär det inte bli lika många mittbacksuppdrag som i år för Rings del. Man får väl se fyraårskontraktet för Fabio som att man inte räknar med Ring som ett naturligt mittbacksval nästa år. Hade man gjort det hade man ju inte behövt Fabio.

Så den fråga som Kjäll/Sköldmark i första hand måste ta ställning till då Sebastian Ring knackar på dörren är om man är beredd att låta honom gå före Granlund i laguttagningarna. Dessutom måste de ju veta hur de tänker använda sig av Rogic nästa år (om han blir kvar). En plats som andra-/tredjehandsval som wingback till vänster och som tredjehandsval i backlinjen är nog inte tillräckligt attraktivt för att han skall vilja fortsätta i ÖSK, om det dyker upp något annat någorlunda vettigt alternativ.

NA (Betalvägg): Sebastian Ring om förhandlingarna med ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.