Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacuperna 2018/19

Gruppindelningen för de tre ligacupsklasserna har nu publicerats. Som vanligt gäller det att helst vinna gruppen för att ta sig till A-slutspelet, även om en handfull bra grupptvåor även kvalar in. Lag med två vinster och en oavgjord match brukar ligga bra till för att få gå vidare trots att de inte vunnit sin grupp.

Det finns 17 olika gruppspelsgrupper i den respektive åldersklass. Det innebär att 68 olika klubbar eller något färre deltar. Något färre är min Brasklapp för att det ofta finns någon eller några grupper i vilka bara tre lag deltar.

U19.
I likhet med hur det varit under tidigare år får upp till fyra överåriga (99:or) delta i höstens gruppspel.

Det här är en grupp som jag tycker att ÖSK borde ha en hyfsat bra chans att vinna. Om man spelar med bästa laget.


U17.

Det här är en grupp som ÖSK skall kunna vinna sett till vad ÖSK U16 presterat i år. I alla fall ifall man spelar med sitt bästa lag. Men det är inte säkert att man gör det om det blir ett stort behov av påfyllning för U19-laget.


U16.

Här kan det nog bli väldigt svårt för ÖSKs lag med både Hammarby och IFK Lidingö (som har en omfattande ungdomsverksamhet) som motståndare. Samtidigt har ÖSK U15 haft det rätt jobbigt i den regionala P15-serien. De blev sexa i en serie med 10 lag.

Men det kan ju vara så att det kommer in en del nyförvärv, vilket kan förstärka spelstyrkan, när truppen tas in i ÖSKs akademiverksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.