Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal 2018/19

Futsalsäsongen har så smått dragit igång och som vanligt är ÖSK-familjen representerad med flera olika lag.

ÖSK Söder Dam.
ÖSK Söders damer har under senare år dominerat futsalen på damseniorsidan. I år lär det dock bli en förändring av styrkeförhållandena. Detta efter det att Örebro Futsal Club beslutat sig för att starta upp ett damlag för spel i det nationella seriesystemet. Till det laget har ett antal spelare från ÖSK Söder anslutit.

För ÖFC spelar därför i år Wilma Franssila, Klara Thorsén, Silvia Erkisi, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Emma Tivemo. Dessutom ingår de tre tidigare Söderspelarna Stina Koskilampi (mv), Cassandra Söder (mv) och Agnes Andersson i truppen som har Sandra Johansson som ansvarig tränare.

Trots spelartappen trodde Jonas Ask, som jag talade med om detta för några veckor sedan, att man med kvarvarande spelare nog skulle kunna bjuda övriga distriktslag på tuffa matcher.

Deltagande lag i damernas förstadivision.

Bland deltarna hittar man även ett lag från ÖSK Futsal. Detta lag har dock inget med ÖSK Söders damer att göra. ÖSK Futsal avsåg även de inledningvis att deltaga med ett lag i det nationella seriesystemet. Men efter det att Örebro Futsal värvat ihop sitt lag fanns det inte längre så många spelare ”kvar”, att de ville satsa på det. Istället har man ”tagit över” Scandinavian Örebros damlag (som väl ändå inte hade något med Patrick Walkers verksamhet att göra) och kommer med dem att delta i distriktets serie.


Flicklagen.
Som vanligt deltar ÖSK Söder/Ungdom med lag i flickklasserna. De brukar ligga bra till för att få vara med och spela om DM-medaljerna.

F17 (-02).

F15 (-04).


ÖSK Söder Herr.
Söderherrarna deltar med ett lag i vad som kallas div 3, men i själva verket är div 2, eftersom det inte verkar finnas någon div 1. Jag tror inte att man har högre ambitioner för laget än att man skall ha något roligt och fotbollsbesläktat att syssla med under vintern.


Pojklagen.
ÖSK, som hade ett lag som blev svenska mästare i P17-klassen så sent för några år sedan, har inga lag anmälda i de två DM-klasserna. Det är kombinationen fotbollsakademier och ligacup som effektivt dödat futsal i distriktets pojkklasser. Ett problem givetvis för stadens två elitlag i futsal som får sin rekryteringsbas urholkad.

P17 (-02).

Bara tre anmälda lag känns väldigt klent i en klass som brukade vara en av de allra tuffaste rent konkurrensmässigt. ÖSK Futsal har ett lag anmält. Såvitt jag vet har detta lag dock inget samband med den verksamhet som bedrivs av ÖSK Fotboll eller ÖSK Ungdom. Spelarna i det laget har hämtats någon annanstans ifrån.


P15 (-04).

Även i den här klassen finns ÖSK Futsal representerade med ett lag. Det skulle kunna handla om spelare från den grupp 06:or som kom från Rynninge. Även om två års ålderskillnad mot 04:orna är rätt mycket.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.