Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helige Hagges Helgdag nalkas

En ny omgång är på ingång och för ÖSKs del gäller att laget/klubben/bolaget har tre möjligheter att definitivt säkra allsvenskt spel nästa år. (Om inte SvFF blandar bort korten igen).

  • På lördag möter ÖSK på bortaplan Dalkurd. Vinst i den matchen och saken är klar.
  • På söndag tar kampen för allsvensk överlevnad Sirius till Trelleborg. Poängförlust för Sirius, som har RÅP avstängd, så är saken klar.
  • På måndag möts två krisklubbar på nygamla Ullevi. Om BP inte vinner så är saken också klar.

    Några som uppenbarligen anser, att saken redan är klar är de svartvita kubanerna i Stockholm. De har redan proklamerat att lördagen den 27 oktober skall Heliga Hagges Helgodag firas. Efter en evenemangsvänlig omdefinition av helgdagen så anses den nu – enligt stockholmsfaktionen – infalla den första lördagen efter det att ÖSK säkrat fortsatt allsvenskt spel. Som vi alla vet kan man ju numera flytta diverse helgdagar både hit och dit i kalendern för att åstadkomma anpassning till vad det nu kan vara. Så Bloggen accepterar – om än med en viss tveksamhet – denna förändring.

    Själva evenemanget – för det finns ett sådant också – kommer att genomföras i två steg.

  • Det första steget tas kl 10:30 in i Ivans bod på Eyravallen för en fika med kulturbärarna Bert Dimberg och Erik Wärlegård.
  • Steg nr 2 tas kl. 12:00 in i Örebro Ölhall vid Järntorget för att intaga Heliga Hagges festmeny bestående av Wallenbergare och något drickbart.

    Svartvita i Stockholm: Heliga Hagges Helgodag 2018

    Dagen efter – för det blir säkert en sådan också – firar ÖSK som bekant sitt 110-årsjubileum i samband med hemmamatchen mot Djurgården.


    Tillägg: NA har uppmärksammat evenemanget.
    181019. NA (Betalvägg): ÖSK-supportrarna gamblar – spikar firande för säkrat allsvenskt kontrakt

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.