Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bara bortamatcher

Den här helgen är det bara bortamatcher för de lag som Bloggen försöker följa. Så jag får väl trösta mig med Örebroderbyt mellan Forward och Rynninge på lördagens och F02:ornas SM-match mot AIK i morgon.

U17.
ÖSK U17 som spelar i serien med det hemska namnet U17 Södra Nedflyttningsserien säkrade redan i den förra omgången fortsatt spel i pojklagsallsvenskan. Detta med fyra omgångar kvar att spela. Återstår att under de fyra omgångar som är kvar jaga de evigt undflyende pågarna från Malmö FF.

Närmaste skådeplatsen för den jakten är Kvibergs konstgräs i Göteborg där ÖSK skall ta sig an stadens IFKare. Normalt har blåvitt starka lag i akademiklasserna, men i år har de hittills inte varit så bra. Hemmamötet vann ÖSK med 4-1 med ett toppat lag, dvs. med Helmer Andersson och Nadir Ayeva i laget. Idag spelar dessa med U19 och dessutom är Niclas Bergmark borta på grund av landslagsuppdrag, så jag har en känsla av att det kan bli svårare att bärga en trepoängare den här gången.

Kallad Matchtrupp: Gustav Leijon (mv), Samet Burgaj (mv), Theo Hessel, Sebastian Forsberg, Olle Brorsson, Alexander Bahar, William Björnsson, Ryad Iskhadzhiev, Joel Andersson Segerlind, Anton Ingves (k), Jonathan Rasch, Aklam Mutebi, Jonathan Johnsson, Edvin Cimirotic, Noel Milleskog, Herman Ragnarsson och Rasmus Gustavsson Engdahl.


U19
ÖSK U19 kvalade med ett nödrop in till slutspelsserien. I denna började det sedan inte så värst bra. Främst av allt för att man fick möta flera av de allra bästa lagen i inledningen. Därefter har det gått bättre och laget kan redan ståta med tre vinster (och fem förluster).

Idag går färden till Skytteholms IP i Solna för match mot AIK. En motståndare som under normala omständigheter brukar vara svåra att komma till tals med för ÖSK-lagen. I år verkar det dock som om ÖSK – av hittillsvarande resultat att döma – skulle kunna ha en bra chans. AIK lär spela med ett lag som består av underåriga spelare och har än så länge bara en vinst.

ÖSK kommer med följande Matchtrupp: Harald Detlofsson (mv), Helmer Andersson (k), Dennis Koss, Samuel Nielsen, Malcolm Stolt, Nadir Ayeva, John Kakraba, Adam Bark, Isac Eklöf, Almin Masic, Jonathan Aronsson, Carl Henning, Manne Ljunghaga, Martin Trinh, Simon Gustafsson (mv), Lukas Julher, Edwin Lundkvist och Adam Larsson.


ÖSK Söder Dam.
ÖSK Söders damer avslutar idag sitt seriespel i Kristinehamn. Motståndarna med det idylliska namnet Villastaden har efter en stark inledning under våren successivt åkt nedåt i tabellen och borde inte erbjuda så svårt motstånd.

Söder som redan fixat både serieseger och givetvis även uppflyttning till div 1 spelar väl i första hand för att klara sig igenom säsongen utan att behöva inkassera någon förlust. De två oavgjorda matcherna mot IFK Hallsberg är de enda plumparna i resultatkolumnen. (Om det nu är en plump att spela 2-2 mot det duktiga laget från Hallsberg).

Inför dagens match skriver ÖSK Söder på sin webbplats, att det inte blir en helt ordinarie lag som reser till Värmland. Flera spelare saknas på grund av F16 SM, arbete resp. resor.

ÖSK Söder Dam: Serieepilog i Kristinehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.