Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

SM F16: ÖSK möter Gideonsberg


Den här helgen kommer gruppspelet i F16 SM att avgöras. ÖSKs F02:or får i år verkligen spela på hemmaplan, eftersom matcherna kommer att avgöras på GPP IP. Det kan nog vara en fördel jämfört med lag som inte varit där.

ÖSKs gruppmotståndare kommer från Västerås och Solna. Kända är väl lagen under sina respektive klubbnamn. Gideonsberg, som traditionellt brukar vara bäst på att få fram bra flicklag i gurkstaden, samt AIK som är …ja just AIK och dessutom titelförsvarare (fast då var det väl ett annat lag som spelade).

För de flesta av ÖSKs spelare blir det här faktiskt inte SM-debut. Laget, som då innehöll i princip samma spelare och som alltså var ett år yngre än sina motståndare, fick förra året ordentligt med stryk av sina motståndare från Eskilstuna United och IFK Norrköping. I år kommer nog laget bättre förberett efter en framgångsrik säsong i seniorserien div 4.

Om motståndarna, som ju kommer från andra distrikt, vet man normalt inte så mycket. En viss tillförsikt inför den inledande matchen mot Gideonsberg bör dock ÖSK ha eftersom även de deltagit i div 4-serien med förmodligen många av de spelare som deltar i SM-laget. De matcherna vann ÖSK både hemma och borta med 4-0.

Till SM-matcherna har följande Matchtrupp kallats: Lisa Davidsson (mv), Olivia Rundberg, Ebba Cabander, Eila Wennerholm, Miranda Björk, Klara Kullberg, Ida Zetterman, Tilde Brunke, Erica Andersson, Sanna Lundström, Amanda Södergren, Christina Gabrielsson, Vanessa Mujic, Fanny André, Lisa Aronsson, Anna Sandberg och Cornelia Fernsten.

Av de här spelarna har målvakten Lisa Davidsson samt Olivia Rundberg och Vanessa Mujic regelbundet representerat ÖSK Söder i div 2. Även några av de övriga spelarna har prövat på spel i den högre divisionen vid något tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.