Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F16/02: Bäst i stan!

ÖSK F02 – årets DM-segrare i klass F16. (Bilden från lagets Twitterflöde).

För andra året blev ÖSK Ungdoms 02:or DM-mästare i klass F16. Ja, de tjuvstartade så att säga redan förra året genom att då vinna DM i den äldre flicklassen ett år för tidigt.

Dagens resultat, seger med klara 3-0 mot Adolfsberg, innebar också att ÖSK Ungdoms segersvit i F16 förlängdes till ett sjunde år. År 2012 vann ett ÖSK med bland annat Klara Thorsén, Sara Sandberg, Anna Meijer och Freja Olofsson i laget ÖSKs första DM-tecken i den här sviten.

De som besökte ett småregnigt Pettersberg, dit matchen flyttats på grund av regnet, fick se en trevlig och välspelad match mellan två motiverade DM-finalister. Efter det att Christina Gabrielsson redan i den 5:e minuten forcerat in det första målet med mellangärdet kändes det som att det här var ÖSKs match att förlora. Cornelia Fernstens två mål i första halvlek gjorde sedan försprånget mer eller mindre ointagligt för tjejerna från Lugnet.

3-0 alltså redan i halvtid och med lite bättre precision i avslutslägena hade siffrorna mycket väl kunnat bli de dubbla innan allt var över. Men eftersom det var klent med precisionen blev det inte några fler mål, men 3-0 smakar ju rätt så bra det också.

I ÖSK-laget fastnade jag för Ida Zetterman som rensade upp framför backlinjen och sedan hittade sina lagkamrater med ett vårdat passningsspel. Tilde Brunke (lagets mini-Freja) var med överallt på mittfältet där det hände något och imponerade med både sin teknik och sin höga arbetskapacitet. Cornelia Fernsten var ett ständigt hot mot Adolfsbergs backlinje med sin snabbhet och fick ju också betalt två gånger om.

Adolfsberg skall ha kredd för att de inte gav upp och hängde med huvudet trots att det tog emot (målmässigt). Emilia Pelgander och Kaisa Koskilampi var de spelare som märktes mest. Kaisa, yngre syster till den tidigare Söder-målvakten Stina, dubblerade i rollen som mittback och frisparksspecialist. Hon var nog den av motståndarna som var närmast ett tröstmål när en av hennes frisparkar träffade ribban.

Lagets hemsida: DM-guld

Matchfakta (2*40):
05. 1-0 Christina Gabrielsson
30. 2-0 Cornelia Fernsten
39. 3-0 Cornelia Fernsten

ÖSKs Matchtrupp och DM-segrare: Lisa Davidsson, Eila Wennerholm (k), Klara Kullberg, Erica Andersson, Sanna Lundström, Olivia Rundberg, Tilde Brunke, Miranda Björk, Cornelia Fernsten, Ema Ribic, Fanny André, Ebba Cabander, Amanda Södergren, Mathilde Bjaaland, Vanessa Mujic, Ida Zetterman, Christina Gabrielsson, Alma Larsson samt i rullstol med ett nybrutet ben Mathilda Olaisson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.