Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: Ett minfält för elitlagen

Att ta sig vidare från Svenska Cupens andra omgång är inte alltid en lätt uppgift för elitlagen från Allsvenskan och Superettan. Cupen skördar varje år sina offer och så har den gjort även i år. Efter den första cupdagen kan vi notera följande cupoffer.

Trelleborgs FF (A) besegrades av Hässleholms IF – bottenlag i div 2 – med 3-2. Oavgjort 2-2 vid full tid. Segermålet gjorde av tremålsskytten Joel Wedenell i den 112 minuten.
GIF Sundsvall (A) åkte ut mot Nyköpings Bissar (1) med 3-2.
Kalmar FF (A) gick på en rejäl mina i Jönköping. Assyriska Turabdin (2) vann med 3-1.
Gefle IF (S1) besegrades av ÖSK-bekantingarna från Karlstads BK (topplag i div 2) med 1-0.
Landskrona BoIS (S1) blev besegrade av FC Rosengård (2).
Helsingborgs IF (S1) fick lida smäleken att se sig besegrade av stadsgrannarna från Eskilsminne (1) med 1-0. Anmärkningsvärd var även publiksiffran: 2.683. Wanderson spelade från start i HIF och blev utbytt efter en timme.

För ÖSKs del är resultatet för övriga allsvenska lag av intresse (om nu ÖSK tar sig vidare). Spelordningen i vårvinterns gruppspel bestäms nämligen av placeringen i Allsvenskan i år. De åtta bästa lagen i Allsvenskan – som är kvar i cupen – får en bättre ”lottning” med två hemmamatcher och en i många fall avgörande hemmamatch i den sista omgången mot det näst högst rankade laget i gruppspelsgruppen.

Utöver ÖSK spelar även följande allsvenska lag sina cupmatcher i kväll: Hammarby, IFK Norrköping, Brommapojkarna, IFK Göteborg, AIK och Östersund.
Redan klara för cupen är: Sirius, Dalkurd, Djurgården, Häcken och Elfsborg

Malmö FF har fått sin cupmatch mot Lunds BK senarelagd på grund av MFFs match i Europa League.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.