U17: Fem tunga minuter i Malmö

ÖSK U17 förlorade bortamatchen mot Malmö FF i den södra nedflyttningsserien med 4-0. Av matchprotokollet att döma en märklig match.

I halvtid stod det 0-0. Sedan mellan minut 50 och 60 avgjordes i princip matchen. I den 52:a minuten tog MFF ledningen på ett straffmål. I den 55:e minuten varnades Alexander Bahar och minuten senare gjorde mål MFF på ytterligare straff. Varning och straff hängde säkert ihop. I den 57:e minuten fick Alen Rasak sitt andra gula kort och visades ut. På samma tidsangivelse finns ett tredje MFF-mål noterat.

På fem minuter gick ÖSK alltså från 0-0 till att ligga under med 3 mål och dessutom ha en spelare utvisad. Tala om scenförändring.

Därefter dröjde det ända tills den näst sista ordinarie matchminuten innan MFF gjorde sitt fjärde mål. Om det berodde på ett fantastiskt försvarsarbete från ÖSKs sida eller på att hemmalaget drog ned på takten med segern i princip säkrad vill jag låta vara osagt. Men förmodligen berodde det på den sistnämnda förklaringen.

89. 4-0 Rasmus Klyft

De 11 som startade: Alen Rasak, Niclas Bergmark, Joel Andersson Segerlind, Noel Milleskog, Anton Ingves (k), Sebastian Forsberg, Aklam Mutebi, William Björnsson, Alexander Bahar, Gustav Leijon (mv) och Edvin Cimirotic.
Avbytare: Olle Brorsson, Herman Ragnarsson, Alexius Westlund Bergquist och Emil Olofsson (målvakt)

Septembermatcher för laget.

September
2018-09-01 12:30 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Jönköpings Södra IF
2018-09-09 12:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örgryte IS FF – Örebro SK FK
2018-09-12 18:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IFK Göteborg
2018-09-15 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Falkenbergs FF – Örebro SK FK
2018-09-22 16:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IK Oddevold
2018-09-29 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie IFK Göteborg – Örebro SK FK