P14 DM: ÖSK till final

I DM-semifinalen som spelades idag fick ÖSK P14 revansch på Örebro Syrianska efter semifinalförlusten i Sverigecupen för några veckor sedan. Dagens match slutade med de något ovanlig slutsiffrorna 8-6 till ÖSK. Det verkar av allt att döma som om det behövdes straffar för att skilja lagen åt. I finalen som kommer att spelas den 2 september kommer ÖSK att få möta grannarna på Söder IK Sturehov.

Vinsten idag kändes nog extra skönt för ÖSKs spelare och ledare efter Syriansktränaren Nuri Abrahamssons nedlåtande kommentarer efter matchen i Sverigecupen. ”Vi slår dem med 3–0 och de får inte ens känna på bollen. Grabbarna spelar ut ÖSK helt och hållet. De får knappt låna bollen. Eftersom vi var så pass överlägsna kunde vi vila några av våra nyckelspelare inför finalen”, tyckte han då. Jag undrar vad han tyckte efter dagens match.

Tillägg.
Nu när den officiella matchrapporten har kommit kan man se att det verkar ha varit dramatiskt matchen igenom. Syrianerna tog en tvåmålsledning tidigt i andra halvlek. ÖSK reducerade, kvitterade och tog ledningen sedan mellan minut 71 och 82. Varpå Syrianska kvitterade med ett nickmål på övertid. Slutresultat 3-3.

ÖSK tog straffarna först och satte alla sina fem. Syrianska missade sin tredje vilket innebar seger för ÖSK. (Syrianska slog bara fyra straffar efter den femte inte hade kunnat ändra på segraren även om den gått in).