ÖSK Söder Dam: Delad poäng (igen)

Matchens lirare: Josefine Zandén gjorde två mål och jagade fler matchen igenom.

För andra gången i år delade ÖSK Söders och IFK Hallsbergs damlag de poäng som stod på spel. I den första matchen i våras blev det 2-2. Då var det Söder som kvitterade en hemmaledning. Igår på GPP IP var det Hallsberg som räddade poängen.

Annars började det så bra för hemmalaget. Josefine Zandén gav sitt hemmalag ledningen redan i den andra minuten och fyra minuter senare dubblade hon dessutom ledningen till 2-0. Söder behärskade det mesta som skedde på planen och till att börja med såg det ut att bli något av en promenadseger för hemmalaget. Gästerna från Hallsberg hade dock andra tankar om hur matchförloppet skulle gestalta sig och började efter ungefär en halvtimmes spel att pressa högre och irritera mer. Efter att ha tagit sig in i matchen kunde de även med ca. fem minuter kvar av halvleken reducera på en andraboll efter hörna. Det blev sedan lite nervöst hos Söder efter detta i avvaktan på halvtidssignalen.

IFK Hallsberg med ett välvuxet lag kom med ett rykte om sig att vara farliga på fasta. Något som de bekräftade i inledningen av den andra halvleken. På en hörna slagen mot bortre kunde deras lagkapten Lisa Bergman nicka in kvitteringen.

Efter kvitteringen skärpte Söder till sig och återtog initiativet. Tvillingarna Zandén dominerade som vanligt på var sin planhalva. Josefine fick priset som bästa spelare i Söder, men om det inte hade varit för de två målen hade blommorna nog lika gärna kunnat hamna hos Caroline. Mål som görs märks ju i allmänhet mer än sådana som förhindras.

Efter kvitteringen pressade Söder på ordentligt för ett vinstmål mot en motståndare som blev allt tröttare. Närmast ett avgörande var väl Isabelle Fredriksson med ett skott som tog klockrent i ribban och Anna Meijer med en farlig nick som tyvärr studsade på fel sida bortre stolpen. Men fler mål blev det inte och det var väl på sitt sätt sett rätt rättvist med tanke på hur matchen gestaltat sig.

Sydnärkesnytt: Oavgjort mellan damernas topplag

02. 1-0 Josefine Zandén
06. 2-0 Josefine Zandén
39. 2-1 Tilda Lilja