00. 0-0 Emanuel Fahlström (missad straff)
65. 3-3 Isaac Boye
67. 3-4 Michael Omoh
69. 3-5 Rodin Deprem
82. 3-6 Isaac Boye
84. 3-7 Rodin Deprem (Ett typiskt Rodin-mål. Han dyker upp vid bortre och behöver bara fösa in bollen).
88. 3-8 Victor Sköld

Laguppställning 1:a halvlek: Mathias Karlsson – Oliver Kåhed, Michael Almebäck, Sebastian Ring- Albin Granlund, Nordin Gerzic (k), Filip Rogic, Alfred Ajdarevic – Victor Sköld, Rodin Deprem, Chibuike Kennedy Igboananike

Laguppställnng 2:a halvlek: Mathias Karlsson – Martin Lorentzson, Michael Almebäck, Sebastian Ring- Victor Sköld, Nordin Gerzic (k), Johan Mårtensson (75), Albin Granlund – Rodin Deprem, Isaac Boye, Michael Omoh

Avbytare: Oscar Jansson (mv), Daniel Björnkvist, Viktor Walldén (75)

Anm. Laguppställningarna lite osäkra på grund av väldigt låg kvalitet på NA:s websändning.

Spelare som saknades: Arvid Brorsson (fotskadad), Brendan Hines-Ike (får vila sig efter hårt matchande), Nahir Besara (ok, men ÖSK vill inte riskera honom), Simon Amin (landslagssammandragning med Syrien).

Kort sammanfattning.
Det gick ungefär som det brukar gå i de här matcherna med undantag av att Askersund bara fick in två av sina fem straffar. Mathias Karlsson räddade två och en slogs högt över. Hemmalagets Erik Danielsson revanscherade sig dock genom senare göra ett spelmål.

Askersund kämpade på bra och försvarade sig väl fram tills det gått drygt en timme. Då fick ÖSK in två snabba mål och därmed försvann lust och ork (eller om det var tvärt om). Tills slut hade ÖSK gjort åtta mot ett tröttkört och vid det laget demoraliserat hemmalag.

I Latorp jublar man över ÖSK-segern eftersom den innebär att de kommer att få finbesök på Björkvallen för andra året i rad.

180701. Ove Danielsson: Askersund orkade hålla emot ÖSK en timma
180701. Sydnärkesnytt: Askersund ledde efter en timme mot ÖSK
180630. NA (Betalvägg): Höjdpunkter
180630. NA (Betalvägg): Kjäll om matchen och Ajdarevic om brorsans bröllop
180630. NA (Betalvägg): Deprem bäste ÖSK-målskytt
180630. NA (Betalvägg): Askersund stod upp i en timme i cupmatchen mot ÖSK

180629. NA (Betalvägg): Askersund–tränaren om allsvenska motståndet