Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F02: Vårens bästa ÖSK-lag

ÖSK Ungdom/Söders div 4-lag är nog vårens bästa ÖSK-lag. Laget, som består av spelare från årsklassen 2002 (det handlar om 16-åringar alltså), spelar i år för första gången seniorfotboll. Om än i div 4, där säkert många av de andra lagen också matchar 02:or och 03:or i sina lag. ÖSK-laget har ibland haft hjälp av någon eller några spelare från ÖSK Söders trupp, vilka behövt matchtid. Men den absoluta merparten och ryggraden i laget har varit tjerna från F02.

När halva serien är spelad har laget spelat 9 matcher och vunnit samtliga dessa. Målskillnaden är förkrossande 37-4. Bra jobbat skulle man väl kunna säga.

Nu när vårdelen av div 4 är avklarad sätter laget sikte på Gothia Cup där laget tillsammans med 97 andra lag deltar i klassen F16. I gruppspelet har laget lottats tillsammans med franska Amiens Metropole samt Karlskrona FK och Hovås-Billdal IF.

I slutet av augusti (förmodligen) kommer laget att spela DM-final mot Adolfsbergs IK. Vinnaren i den matchen går sedan vidare till den lite speciella SM-turneringen för F16. I den var ÖSK-tjejerna med redan förra året, men då var de lite för orutinerade för att räcka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.