U17: Tursam trepoängare

Gustav Leijon såg till att alla tre poängen blev kvar i Örebro.

Efter att i den förra omgången haft ”oturen” att förlora ledningen på övertid studsade bollarna den här helgen lite lyckosammare för ÖSK U17. Matchen i pojkallsvenskan mot Oddevold avgjordes i princip efter lite drygt en timmes spel.  Först tvingades ÖSKs målvakt Gustav Leijon  till en riktigt svettig räddning nere vid ena stolproten. Returen slogs sedan över när det borde ha varit lättare att få den på mål.  Två minuter gav sedan Sebastian Rasch ÖSK en 2-1 ledning efter ett av få väl genomförda ÖSK-anfall.

ÖSK hade dessförinnan tagit ledningen efter en dryg kvart. Oddevolds målvakt misslyckades med en rensning utanför straffområdet. Bollen hamnade framför fötterna på Rasmus Engdahl som snabbt insåg möjligheten och lyrade in bollen mot och in i mål. Bra där!

Efterhand som halvleken fortskred så fick gästerna bättre grepp om spelet och med några minuter kvar kunde de rättvist utjämna resultatet. En av deras mittfältare kom i en kraftfullt löpning mot ÖSKs försvarslinjer. Framför backlinje och straffområdesgräns får han en praktträff på bollen som hittar in i ÖSKs mål nära en stolpen. Gustav Leijon i ÖSK-målet chanslös på det hårda och välriktade skottet.

Andra halvlek inleddes sedan med ett visst övertag för gästerna innan ÖSK efter dryga timmen något tursamt kunde återta ledningen. William Björnsson (?) som matchen igenom var löpvillig och gärna anföll längs sin kant slog en klassisk snett inåt-bakåt passning genom nästan hela straffområdet till en fri Jonathan Rasch. Denne fick en bra träff på sitt skott och kunde ge sitt lag ledningen.

En ledning som hemmalaget sedan med en viss möda försvarade. Oddevold hade bland annat ett stolpskott och ställde dessutom svåra frågor till Gustav Leijon vid några tillfällen. Framför det andra målet missade ÖSK i och för sig också rätt bra lägen vid några tillfällen.

ÖSK fick aldrig spelet att stämma speciellt bra i den här matchen. Det var flängigt och chansbetonat och dessutom okoncentrerat framför motståndarmålet. Men givetvis ändå några bra individuella insatser. Gustav Leijon stod för en riktigt stark insats i hemmamålet. Sebastian Forsberg som vanligt följsam och brytningssäker i backlinjen bra uppbackad av den lite robustare Olle Brorsson. Centralt på mittfältet återfanns Anton Ingves i en mer defensiv roll i Joel Anderssons frånvaro (på Bosöläger) och han kom aldrig till offensivt som han brukar. Jonathan Rasch vållade motståndarna en hel del problem med sina löpningar, men skulle nog ibland tjäna en del på att släppa bollen lite oftare.

19. 1-0 Rasmus Gustavsson Engdahl