Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust (som vanligt)

ÖSKs U21-match mot Djurgårdens bjöd inte på någon omväxling i matchresultatet för ÖSKs del. Det blev som vanligt en förlust för de svartvita. Gästerna kunde efter två mål i andra halvlek resa hem med ett 3-1 resultat. Ändå såg det till att börja med rätt positivt ut. Speciellt eftersom ÖSK tog ledningen redan efter 13 minuters spel.

Det var inte speciellt överraskande, att det var Rodin Deprem som stod för avslutet. Rodin har ju den där förmågan att hitta rätt ytor vid rätt tillfälle inne i straffområdet. Men det var inte bara Rodin som skall ha kredd för det målet. Michael Omoh hade en stor del i det när han kom upp längs sidlinjen och passade in i straffområdet till Rodin som direktskarvade bollen mot bortre.

Just Omoh stod för en stor del av underhållningsvärdet sett med ÖSK-ögon under den första halvleken. Djurgården lämnade av någon anledning stora ytor fria för Omoh som så gott som hela tiden matades med passningar från sina lagkamrater. Kanske lite väl mycket för balansen i spelet. Viktor Walldén till vänster på den andra kanten hade en rätt bollfattig halvlek och det var definitivt inte hans fel.

NA skrivit en hel del om matchen i allmänhet och Omoh i synnerhet. Tillfogas kan kanske att hans beslutsfattande var lika irrationellt som det brukar vara och att hans skott trots hans tekniska färdigheter inte håller någon högre klass. Bäst är han i situationer där han kan göra sin gubbe, gå ner mot kortlinjen och sedan passa någon av medspelarna – precis som vid Rodins mål.

Bästa ÖSKare enligt mitt tycke var Simon Amin som faktisk påminner e hel del om Nordin Gerzic i sin spelstil. Väldigt bekväm med bollen som han skyddar på ett utmärkt sätt. Dessutom utrustad med en riktigt bra passningsfot. Innan den här säsongen är slut kommer han att utmana på allvar om en startplats i laget – i alla fall i de matcher då ÖSK förväntas vara spelförande – defensivt går nog Mårtensson före.

ÖSK som ställt upp laget i en 3-4-3 uppställning spelade en ung backlinje med Helmer Andersson, Arvid Brorsson och Sebastian Ring. Det såg väl lite trögt ut ibland och det märktes att Arvid inte spelat så mycket på grund av sin körtelfeber. Helmer får matchning i U19-laget och frågan är om inte Arvid skulle må bra av att få det också. Nästa U21-match spelas ju inte förrän den 1 maj. Alternativt skulle man väl kunna låna ut honom som ett sk. ”listlån” till något av div 1-lagen om någon av dem behöver förstärka sin backlinje centralt.

Sammanfattningsvis kan man väl säga om den första halvleken att ÖSK var det något mer spelförande laget, men att det nog var Djurgården som skapade de flesta chanserna. Mathias Karlsson i ÖSK-målet gjorde några riktigt bra ingripanden. Bästa ÖSK-chansen som det inte blev mål på hade Isaac Boye som stångade sig fri och kom ensam mot Tommy Vaiho i Djurgårdsmålet. Den rutinerade målvakten avvärjde dock målchansen med ett fin enhandsräddning. Djurgården hade en bra möjlighet när Helmer Andersson rensade på mållinjen bakom en överspelad målvakt.

I andra halvlek mattades ÖSKs spel en hel del i takt med att man bytte in yngre och mer orutinerade spelare. Det gjorde förvisso Djurgården också, men deras juniorer var väl bättre.

ÖSK bytte Isaac Boye, som inte gjort så stort väsen av sig, redan i halvtid. Jag antar, att man inte vill pressa hans muskler för hårt med tanke på den skada han just rehabbat bort. Omoh, Ring och Deprem fick spela en timme. Något som jag tydde som att det kanske är dessa som är närmast speltid mot Trelleborg. Ja, Omoh lär ju finnas med i startelvan. Walldén och Kåhed byttes ut efter 82 minuter – förmodligen främst för att Koss och Larsson skulle få lite speltid. Av någon anledning spelade Amin och Ajdarevic hela matchen, vilket på sätt och vis går stick i stäv med min teori att de som ligger närmast allsvenskt spel var de som byttes ut efter en timme. Amin lär ju vara den som efter Omoh ligger närmast allsvenskt spel av de som var med idag.

NA (Betalvägg): Här gör Omoh första matchen efter avstängningen
Djurgården: Seger mot ÖSK för U21
Djurgården: Höjdpunkter (video)

Matchfakta (som jag kopierat mer eller mindre rakt av från NA):
13. 1–0 Rodin Deprem,
23. 1–1 Jonathan Ring
69. 2–1 Julian Kristoffersen
89. 1–3 Oscar Pettersson.

Varningar: ÖSK: 1 (Arvid Brorsson). Djurgården: Jonathan Ring.
(Duktig) Domare: Namik Idrizovic, Örebro.
Publik: Ca: 50.

ÖSK:s laguppställning: Mathias Karlsson – Arvid Brorsson, Helmer Andersson, Sebastian Ring (62) – Viktor Walldén (82), Simon Amin, Oliver Kåhed (82), Michael Omoh (62) – Alfred Ajdarevic, Isaac Boye (46), Rodin Deprem (62).
Avbytare: Adam Bark (46), Nadir Ayeva (62), Isac Eklöf (62), Almin Masic (62), Dennis Koss (82), Adam Larsson (82),Simon Gustafsson (mv).

Djurgårdens laguppställning: Tommi Vaiho – Johan Andersson, Daniel Johnsson (Patrick Pettersson Hafoka, 71) , Alexander Abrahamsson, Matteo Catenacci – Edward Chilufya (Oscar Pettersson, 52), Oliver Granberg, Noel Holm (Henry Sletsjöe, 71), Jonathan Ring – Aliou Badji, Yura Movsisyan (Julian Kristoffersen, 46)

Kvar att spela av vårsäsongen.

2018-05-01 13:00 Folksam U21 Allsvenskan Norra Vår IFK Norrköping FK – Örebro
2018-05-08 17:00 Folksam U21 Allsvenskan Norra Vår Örebro – IF Brommapojkarna
2018-05-28 17:00 Folksam U21 Allsvenskan Norra Vår Örebro – Hammarby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.