Akademin: Lördagstrippel

Det blev en verklig lördagstrippel för ÖSKs tre akademilag. Alla tre gjorde tre mål och alla tre tog tre poäng. Bättre än så kan det väl knappast gå.

U19. Seger i Örebroderby.
Det blev en 3-1 seger för det äldsta akademilaget efter 1-1 i halvtid. Karlslunds mål gjordes av Gustaf Strid – en gång ”i tiden” ÖSKare, men inte medtagen då akademilaget formerades. I andra halvlek säkrade ÖSK segern genom ytterligare två mål. Tvåmålsskytt i matchen var Oscar Lennerskog – nyförvärv i år från Lidköping.

80. Varning Adam Leijon

Laguppställning: Harald Detlofsson – Martin Trinh (ut HT), Helmer Andersson (ut HT), Edwin Lundqvist (ut 85), Albin Zidaric –
Almin Masic (ut 82), Oscar Lennerskog, Jonathan Aronsson (k), Adam Bark – Isac Eklöf (ut 75), Nadir Ayeva (ut HT).
Avbytare: Gustav Leijon (mv), Dennis Koss (in HT), Lucas Parkedal Stenfelt (in HT, ut 60), Adam Leijon (in HT), Samuel Nielsen (in 75), Manne Ljunghaga (in 82) och Carl Henning (in 85)
Anm. Simon Gustavsson blixtinkallad som målvaktsreserv till A-laget efter det att Oscar Jansson blivit sjuk.

Två matcher återstår nu i Ligacupen för laget.

2018-03-10 14:00 Ligacupen U19 A3 Örebro SK FK (U19) – Åtvidabergs FF (U19)
2018-03-18 14:00 Ligacupen U19 A3 IK Oddevold (U19) – Örebro SK FK (U19)

U17: Seger mot Älvsjö.
ÖSK U17 vann programenligt (får man väl säga) mot Älvsjö AIK. Segersiffrorna blev precis som för U19 3-1. Inga detaljer (mer än resultatet) hos ÖLFF.

89. 3-1 Anton Ingves

Matchtrupp:: Olle Brorsson, Filip Lundqvist (U15), William Björnsson, Jonathan Rasch, Anton Ingves (k), William Eriksson, William Kuyumcu (U15), Gabriel Moshél, Martin Meehan, Aklam Mutebi, Jonathan Johnsson, Gustav Leijon (mv), Adam Lindström, Vincy Emmanueli Eta-Hugues, Emil Blomberg (mv, U15) och Alfie Göransson (U15)

Återstående ligacupsmatcher.

2018-03-07 19:30 Ligacupen U17 B3 Örebro SK FK (U17) – BK Forward (U17)
2018-03-17 17:30 Ligacupen U17 B3 Assyriska FF (U17) – Örebro SK FK (U17)

U16. Bortaseger i Varberg.
Det blev seger även för det yngsta akademilaget även om det tog mer än en halvlek innan det första målet trillade. Lasse Andersson – lagets lagledare – tyckte på lagets webbplats att trägen till slut vann.
Varberg ÖSK 0-3
ÖSK ägde hela matchen och det var hårt att gå in i halvtid med bara 0-0. ÖSK fortsatte 2:a halvlek på samma positiva sätt som 1:a halvlek, och till slut kom 0-1 av Ralle sedan fyllde Noel på med 0-2 och 0-3 en väldigt rättvis seger. En lag insats som krävde tålamod för att få hål på Varberg.

79. 0-3 Noel Milleskog

De 11 som startade: Joel Andersson Segerlind, Niclas Bergmark (k), Noel Milleskog, Herman Ragnarsson, Alexander Bahar, Sebastian Forsberg, Oscar Windahl, Jash Narshi, Mattias Mannerstål, Emil Olofsson (mv), och Rasmus Gustavsson Engdahl.
På bänken satt då: Mahmoud Madadi, Jesper Nyström, Theodor Hessel och Hampuz Cederlind (mv)