Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen 2018: Spelscheman

Grupperna för Ligacupen 2018 är nu lottade (eller vad det är man gör för att ställa samman dem). För ÖSKs tre deltagande lag blev resultatet det följande. Det finns visserligen inga tider och datumen kan komma att förändras, men huvuddragen är i alla fall dessa:
U19.
ÖSKs juniorer får det tufft om de hoppas på att kunna gå vidare från gruppspelet. Elfsborg tillhör vanligtvis de bästa lagen i junior- och pojklagsåldrarna. De övriga fyra lagen borde väl ÖSK kunna slå om bollarna studsar rätt.


U17.
ÖSK U17 klarade tyvärr inte av att kvalificera sig för A-gruppspelet. En onödig förlust mot Karlstad BK satte ett streck i planeringen. Nu blir det i stället spel i en av B-grupperna med förmodligen mindre kvalificerade motståndare.

Motståndare blir BK Forward samt tre mer eller mindre okända stockholmslag. Ja, Täby brukar ju ha bra lag och Älvsjö har tidigare spelat i de högsta U-serierna.


U16.
För laget i den yngsta åldersklassen blir det debut som ÖSK-lag. ÖSK Ungdom har haft ett riktigt bra lag i P15-klassen. Hur bra de kommer att kunna hävda sig som 16-åringar beror till en stor del på hur intakt laget blir. Jag kan tänka mig att en del av spelarna kommer att spela en hel del med U17-laget. Fast kanske inte i ligacupen, eftersom U17 i den inte klarade av att kval in till A-gruppen.

Det här blev en lite märklig gruppsammansättning med tre lag från Örebro, Elfsborg samt två lag från Västkusten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.