Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: ÖSK testar målvakt

Jonas Olsson (Bild från Sollentuna FKs twitterflöde)

I en utmärkt intervju på Svenska Fans, som publicerades i förrgår, berättar Axel Kjäll bland annat om hur man från ÖSKs sida resonerar i målvaktsfrågan. Av allt att döma vill man behålla Gustaf Franck i truppen efter att denne avslutade säsongen med två omgångar på avbytarbänken (på grund av en skadan på Anton Fagerström). Den senare har nu lämnat ÖSK, som därför söker en ersättare. Franck, som man tydligen vill behålla, anses inte färdig som ordinarie målvaktsreserv än, utan man vill försöka få speltid för honom i någon annan klubb för att han skall få mer matchrutin.

Svenska Fans: Axel Kjäll: ”Om vi ska nå framgång måste vi gå vår egen väg” (Mycket läsvärd).

Av allt att döma vill man att den kommande andremålvakten skall ha ungefär samma profil som den som Fagerström hade. Alltså en yngre målvakt från div 1 eller 2, som inte på allvar hotar Oscar Janssons förstaplats, men som ändå har utvecklingspotential och som kan ta målvaktsjobbet om Oscar av någon anledning inte kan stå. En retur till den situation man hade med både Jansson och Rinne i klubben vill man av allt att döma undvika.

Nu finns den förste potentiella ersättaren på plats. Jonas Olsson från Sollentuna FK (div 2) tränar med ÖSK den här veckan. Olssons bakgrund är väl lite typisk för en stockholmstalang. Moderklubben är Norrtälje. Som pojklagsspelare gick han till AIK, där han spelade från det han var 14 tills han fyllde 17. Därefter blev det av allt att döma lite för trångt hos AIK så han lämnade för Täbyklubben IK Frej, som han tillhörde i två år. Först utlånad från AIK och sedan ”på riktigt”.

Frej i Superettan var då tydligen ett lite för stort steg för honom att ta. Så för två år sedan fortsatte han till Sollentuna FK. I Sollentuna har han varit ordinarie förstemålvakt och medverkat till att ta upp laget från div 2 till div 1 (i fjol) och sedan försvarat div 1-platsen i år.

Andra tänkbara kandidater, som jag skulle kunna tänka mig borde väl Oscar Klasson (Forward, Karlslund och Degerfors) eller Steffen Kraus (Karlslund) vara.

Örebro SK: ÖSK testar målvakten Jonas Olsson
NA: Han kan bli ÖSK:s näste målvakt

Jonas Olsson – statistik från Fobolltransfers.com

2 kommentarer – kommentera

Färsk Fisk

Hur har det gått för Ismael Diawara (hette han så?) de senaste säsongerna? Lovade ju mycket för några år sen. Kan han kanske vara intressant?

Ficedula hypoleuca

Han spelar/spelade i Motala AIF. Stod i mål i årets sista match i div 2, när hans moderklubb Rynninge kvalificerade sig för div 1. Han har väl aldrig riktigt fått fart på sin karriär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.