Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: Idag bestäms gruppindelningen

Idag kommer gruppindelningen för den svenska cupen att lottas.

För ÖSKs del gäller följande:

ÖSK har redan fått sin allsvenska motståndare. Det blir IFK Norrköping, som ÖSK får lov att möta på bortaplan. Ytterligare två lag skall få en plats i varje gruppspelsgrupp och dessa kommer att lottas in i kväll.

Det är sammanlagt 13 lag från Superettan samt 3 lag från lägre divisioner som skall placeras in genom lottningsförfarandet. Lagen är IFK Värnamo, Åtvidabergs FF, IK Frej Täby, Dalkurd, Syrianska FC, Degerfors IF, Helsingborgs IF, Varbergs BoIS, Norrby IF, Östers IF, Trelleborgs FF, Gefle IF och GAIS från Superettan samt Vasalund IF (åkte ur div 1), Tvååkers IF (seriesegrare i div 2) och IK Oddevold (div 1) från de lägre serierna. Det är slutplaceringen i årets seriespel som räknas i det här sammanhanget.

För ÖSK gäller att det blir två hemmamatcher om man inte lottas mot något av de tre lagen från de lägre serierna. Om ÖSK får något av dem i gruppen blir det en bortamatch hos dem för ÖSKs del och därmed bara en hemmamatch mot ett lag från Superettan. Ja, det kan ju i och för sig bli mot nyuppflyttade Dalkurd eller Trelleborg också, vilket på sätt och vis vore rätt så intressant. BP, som också avancerat till Allsvenskan, är redan inplacerade (mot Malmö FF), eftersom de fick en av de seedade 16 platserna på grund av att Vasalund slog ut AFC Eskilstuna ur cupen.

Lottningen av herr- och damcuperna samarrangeras med C More och visas i C Mores nya betalkanal Sportkanalen samt strömmat över internet (C More Stream). Sändningen börjar kl. 18:00.

SvFF: Cupens gruppspel lottas 20 november
NA (Betalvägg): I dag lottas svenska cupen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.