U15: Vinst i Örebroderbyt

Joel Andersson-Segerlind, som inledde målskyttet, stod för mycket av kreativiteten på ÖSKs mittfält.

ÖSK Ungdoms U15-lag avslutade årets seriespel för ÖSK-familjens U-lag. I den sista matchen besegrades BK Forward på Trängens konstgräs med en säker 3-0 vinst. Samtliga mål gjorde i första halvlek (då jag var där).

Joel Andersson-Segerlind inledde målskyttet med ett dalande inlägg/inspel, som hittade in i målet i höjd med bortre krysset. Förspelet var en kort hörnvariant som laget gärna tog.

Mål nr två stod Mattias Mannerstål för. Hans skott från en position utanför straffområdet ändrade riktning på en försvarare och ställde Forwards målvakt. Fast det var ett så pass hårt skott att det hade nog kunnat resultera även utan riktningsförändringen.

Det sista målet gjordes sedan Av Herman Oskarsson på en snygg språngnick efter fint förarbete av Mahmoud Madadi och Joel Andersson-Segerlind.

Mot slutet av halvleken hade sedan Forward några öppna nicklägen framför ÖSKs mål utan att få till den rätta riktningen.

Mångsidige Sebastian Forsberg har jag sett spela mittback i U17. Idag var han istället anfallare i U15.

78. Varning Theodor Hessel

De 11 som startade och spelade första halvlek: Alexander Bahar, Viktor Berséus, Noel Milleskog, Niclas Bergmark, Mahmoud Madadi, Mattias Mannerstål, Joel Andersson Segerlind, Jesper Nyström, Herman Ragnarsson, Sebastian Forsberg (k) och Hampuz Cederlind (mv).
På bänken satt: William Eriksson, Oscar Windahl, Jonathan Johnsson, Theodor Hessel och Emil Olofsson (mv).

Det här var som sagt den sista matchen i serien. Laget gick igenom denna utan en enda förlust. Starkt!

Närmast på programmet står nu Ligacupen, som börjar spelas den första helgen i november. Hur truppen, som då tagit steget över till ÖSK Fotbolls akademiverksamhet, då kommer att se ut är väl inte riktigt klart än.