Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: DM-final i nedflyttningarnas tecken


ÖSK Söder Dam möter i morgon kväll (tisdag) KIF Örebro i årets DM-final. En match som förmodligen båda klubbarna lika gärna hade velat vara utan.

Hos Söders damer har man nog en hel del att fundera över efter nedflyttningen till div 2. Deras problem är dock ingenting mot de problem som KIF Örebro står inför. Även de verkar få ställa in sig på spel i en lägre division nästa år.

Om det blir något spel alls för deras del. Frågetecknen är många. En ursvag ekonomi, en spelartrupp som väl till största delen har utgående kontrakt samt en organisation som måste hårdbantas. Frågan är vad som blir kvar. Problemen lär bli många och stora om den nu till synes oundvikliga nedflyttningen blir verklighet.

DM-finalen kommer av allt att döma, att bli Elin Magnussons första match som huvudansvarig tränare. Detta efter att Martin Skogman (tyvärr alldeles för sent) insett att han inte klarar av att leda laget.

Damallsvenskan har just nu ett landslagsuppehåll och KIF Örebro har en hel del spelare, som är iväg på diverse olika landslagsuppdrag. Dessutom är det väl lite oklart hur den nya tränaren vill disponera de hemmavarande delarna av truppen under ledigheten. Vi får se vilket lag de ställer upp med.

ÖSK Söders damer, som ägnat de två veckorna sedan seriespelet avslutades till lite lättare träning, ser förhoppningsvis årets sista utomhusmatch som en möjlighet att få något positivt med sig från en säsong som inte har bjudit på alltför många glädjeämnen.

Till DM-finalen har ÖSK Söder kallat följande Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Matilda Olaisson, Olivia Rundberg, Sara Sandberg, Wilma Franssila, Amanda Hanna, Hannah Uhlan, Vanessa Mujic, Anna Meijer, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Emma Tivemo.

ÖSK Söder Dam: Årets match…

Matchen, som tidigare var inplanerad på Lugnets IP, har flyttats till Sörbyvallens konstgräs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.