Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2017: Oklart beträffande Forsell

Det blev inget kontrakt för Petteri Forsell hos ÖSK. Han får söka vidare eller hoppas på att ÖSK hör av sig igen.


Magnus Sköldmark bekräftade idag i NA:s direktsändning från Behrn Arena, att Petteri Forsell lämnat ÖSK efter att ha tränat några dagar med laget. Forsell är enligt Sköldmark inte avskriven utan finns fortfarande med i tankarna om det skulle ske någon förändring i truppen. För Forsells del gäller uppenbarligen att någon måste ut innan det finns plats att ta in honom.

Lite märkligt tycker jag att det är, att ÖSK tar hit en spelare för att låta honom bekanta sig med klubben för att sedan låta honom dra vidare. Det här kan i och för sig bero på många olika saker. ÖSK kan ha räknat med att någon av spelarna i truppen redan skulle ha lämnat och öppnat upp för Forsell. Alternativt kan det ha varit så att Forsells lönekrav var så pass höga, att ÖSK inte kunde acceptera dem rakt av.

Det kan givetvis även vara så att man från ÖSKs sida tyckte att han var för otränad och därför bestämde sig för att inte föra saken vidare. När något sådant inträffar brukar den berörda klubben inte avfärda sin provspelare utan säga något allmänt – ungefär som Magnus Sköldmark gjort i det här fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.