P01: ÖSKare från start i Sveriges storseger mot Finland

P15/01 landslaget. Nadir Ayeva och Helmer Andersson som andra resp. tredje spelare till vänster i mittraden.

Både Helmer Andersson och Nadir Ayeva var med i startuppställningen då Sverige mötte Finland i den andra avdelningen av dubbellandskampen mellan de två nationerna. Ett utbyte som ”alltid” inleder landskampsspelet för Sveriges 15-åringar.

Efter att den första landskampen två dagar tidigare slutat oavgjort 1-1 fick Sverige bättre utdelningen den här gången och vann med hela 4-0.

Sveriges första mål kom redan i den 6:e minuten då Nadde nickskarvade bollen till Sylvin Mulumba Kayembe Ilolo som i sin tur nickade den i mål. Några minuter in i den andra halvleken fick Nadde sedan en ordentlig törn efter att ha blivit påsprungen av den finländske målvakten. Han fick lov att gå av plan för att ses om. Det blev sedan ytterligare några minuters spel innan han blev utbytt efter en timme (matchtid 2*40 min).

Helmer spelade för sin del hela matchen. I den första halvleken som mittback till höger och i den andra till vänster (om jag såg rätt).

SvFF: Första segern för P15-landslaget