U19: Förlust mot J-Södra

ÖSK gick på en lite onödig men inte oskälig förlust då de i ligacupens näst sista omgång mötte Jönköping Södra. Hemmalaget öppnade matchen bäst och dominerade klart spelmässigt under den första kvarten. Det enda man fick med sig för besväret var ett antal hörnor. Med rätt många långa spelare i laget var dessa inte ofarliga, men det ville sig ändå inte riktigt. Efterhand som halvleken gick tog gästerna för sig på ett bättre sätt. Inget av lagen var dock tillräckligt konstruktiva för att skapa några målchanser som kändes riktigt heta. ÖSK var väl närmast med främst några nickar som inte träffade målet eller hamnade i famnen på gästernas målvakt. Mållöst i halvtid speglade halvleken rätt väl.

Jönköping (som väl inte var en favoritstad för Örebro den här dagen) kopplade sedan grepp tidigt i andra halvlek med två mål av den typ som ÖSK normalt brukar göra. Det första i den 52:a minuten gjordes på ett inspel snett inåt bakåt till en helt fri spelare, som kunde bredsida bollen i mål. Efter en timme ökar de sedan på till 2-0 efter det att en av deras spelare sprungit sig fri mot ÖSKs målvakt.

Under resten av matchen försöker ÖSK med alla till buds stående medel att vända matchen rätt igen. Kanske inte så mycket genom ett strukturerat anfallsspel utan mer på vilja och en viss mått av aggression. David Holm och Almin Masic har några halvchanser, utan att dock få till det. Först när det bara är tre minuter kvar kommer reduceringen. Det blir istället straffområdesspecialisten Simon Danielsson som kan slå bollen i mål efter en retur på skott av David Holm. ÖSK är sedan riktigt nära att kvittera, men Arvid Brorssons nick på Almin Masics frispark går precis utanför. På den efterföljande motattacken gör J-Södra sedan sitt tredje mål.

Det var alltså inte någon bra match för ett ÖSK-lag som hade en halv startelva sittande på läktarplats. De sparades visst för att spela U21 i Uppsala på tisdag. Men jag tycker nog ändå att de som nu fick chansen att spela borde ha kunnat prestera bättre. Rickard Torstensson var inte nöjd efter matchen och klagade över slarvigt passningsspel och felaktiga beslut. De enda han ville ge godkänt var mittbackparet Hahne och Franssila. För egen del lägger jag till David Holm och Almin Masic även om deras sikten inte var finkalibrerade den här dagen, så kom de i alla fall till en hel del avslutslägen/halvchanser.

I och med dagens förlust och en vinst för Djurgården tar blåränderna över serieledningen. ÖSK har dock fortfarande allt i egna händer, men kan inte längre lita på att ett oavgjort resultat ger biljetten till kvartsfinalerna. Nu är det bara vinst i den avslutande matchen som gäller.