U19: Kontrollerad seger mot IK Frej

Efter en rätt händelsefattig första halvlek då ÖSK U19 mötte Täbylaget IK Frej lossnade det ordentligt i den andra. Då lagen gick in för halvtidsvilan stod det bara 1-0. Almin Masic målgörare på straff sedan Felix Möller blivit fälld (eller låtit sig bli fälld beroende på hur man ser saken). Den knappa ledningen drygades sedan ut till 2-0 mer eller mindre på en gång när den andra halvlek börjar. En höjdboll dimper ner i Frej straffområde och Simon Danielsson får kontroll på den. Straffområdesspecialisten Danielsson drar en försvarare och placerar skottet säkert vid främre.

Efter Simons tidiga mål i andra halvlek var Frej knäckta och matchen i princip vunnen. Gästerna kom egentligen aldrig åt att hota ÖSK på allvar och hemmalaget malde på och fick betalt tre gånger om.
– Vi talade i halvtid om att ha tålamod men ändå tempo i passningarna på offensiv planhalva, berättade Rickard Torstensson efter matchen. Det fick vi resultat av i andra med jättebra spel. Dessutom var vi stabila defensivt. Frej hade väl bara 2 avslut på hela matchen. Det var många bra insatser idag. Det är flera som varit skadade och som nu kom tillbaka på ett bra sätt, tyckte en nöjd tränare.

ÖSKs tredje mål var på sätt och vis en kopia av det första. Felix Möller blev fälld och ÖSKs straffskytt fick målvakten att gå åt fel håll. Straffskytt den här gången var Mirza Turan. David Holm gjorde sedan med en kvart kvar 4-0 efter det att Almin Masics distansskott träffat ribban. Almin försöker rätt ofta att knorra in den i bortre krysset. Den här gången var skottet lite för högt. Men det blev ju mål ändå.

Sista målet var nog matchens snyggaste. Mikael Loön kommer i djupled, får en passning (Felix Möller?) och skjuter med ett tillslag från straffområdesgränsen. Klockrent i ena krysset. När matchen sedan nästan är slut skapar Frej sin enda allvarliga målchans i andra halvleken. Ett hårt 45-gradersskott tar i närmsta stolpen och ÖSK har väl lite problem innan de kan rensa rent i straffområdet.

En bra match, tycker jag. ÖSK var det bättre laget och fick så småningom betalt för det genom flera fina mål. Frej skapade nästan ingenting. De gånger som de tog sig igenom ÖSKs mittfält moppade ÖSKs backlinje upp deras anfallsförsök på ett effektivt sätt. Douglas Bjäresten i målet behövde aldrig ingripa på några heta målchanser, men ser väldigt trygg och greppsäker ut när han tar hand om de höjdbollar som trots allt kom in mot ÖSKs straffområde. Bra jobb på mittfältet av de återförenade Mikael Loön och Mirza Turan och från David Holm som anfallare kan man nästan alltid räkna med att få ett mål. Kul också att se Adam Bark (född -00) komma in och göra bra ifrån sig. Det var till och med nära att han kom med bland målgörarna.

IK Frej: Ligacupen: Örebro SK – IK Frej U19 5-0 (1-0)

34. 1-0 Almin Masic (straff)
47. 2-0 Simon Danielsson
65. 3-0 Mirza Turan (straff)
74. 4-0 David Holm (Almin Masic, ribbträff)
87. 5-0 Mikael Loön (Felix Möller)

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Michel Yanez Hernandez (68), Viktor Franssila, Axel Påhlsson, Oscar Sandberg (75) – Felix Möller, Mikael Loön, Mirza Turan, Almin Masic – Simon Danielsson (58), David Holm (75)
Ersättare: Karl Westdahl (mv), Adam Bark (58), Gabriel Fernsten (68), Alex Hahne (75), Oliver Kåhed (75) och Arvid Brorsson.