Söder Dam: Vidare i SM

ÖSK Söder Dam: Segrare i Skoghall.

ÖSK Söder Dam: Segrarna i Skoghall.

ÖSK Söder Dam fick det tufft, men till slut stod de – som så ofta – som vinnare när Regionalt Gruppspel omgång 1 avgjordes i Skoghall idag. En inledande och uppmjukande seger med 9-2 mot IFK Skoghall räckte inte så långt eftersom IK Rössö i den andra gruppspelsmatchen vann mot samma motståndare med 12-0. (De kunde spela på resultatet). Oavgjort var alltså inte längre ett bra resultat för den avslutande matchen som blivit gruppfinal.

ÖSK Söder fick den bästa starten i den avgörande matchen med ledning två gånger om. Rössö gav sig dock inte utan det var först efter Caroline Zandén viktiga mål till 3-2 med 6 minuter och Emma Tivemos frisparksmål två minuter senare som konturen till en seger kunde börja skönjas. Emma hann dessutom med att öka på med ytterligare ett mål i slutminuten. Det var dock nervigt på slutet för Söder som hamnat i långstraffsläge med några minuter kvar att spela.

I en annan del av Sverige eller Hedemora för att vara exakt tog Rynninge Dam igår hand om sin reservplats på bästa möjliga sätt. Även de har gått vidare i SM-spelet.

40. 5-2 Emma Tivemo

Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Emma Östlund, Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Agnes Andersson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Anna Meijer, Marie Ståhlberg, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén, Emma Tivemo och Ida Lindell (mv)

Vägen mot SM fortsätter nu med Regionalt Gruppspel 2 i vilket de 12 kvarvarande lagen ”lottas” in i fyra slutspelsgrupper. De fyra gruppspelslagen går vidare till SM-finalerna.