Vinster i Ligacupen

Joel Nilsson gav sitt lag bästa möjliga start genom ett tidigt frisparksmål.

ÖSK hade sitt yngsta och äldsta ligacupslag i elden idag. Båda spelade på Behrn Arena men Bloggen hade tyvärr inte möjlighet att frysa sig igenom någon av matcherna.

Första segern för U16.
Det nybildade U16-laget förlorade knappt i den första omgången mot BK Forward. I den andra matchen tog laget sin första seger då Karlstads BK besegrades med 2-0. Et nödvändigt resultat för att laget skall kunna vara med att kämpa om en plats i A-slutspelet.

Av matchrapporten på lagets hemsida verkar ÖSK ha varit det starkaste laget även spelmässigt. Hemmalaget tog ledningen redan i den 6:e minuten då Joel Nilsson slog en frispark direkt i mål. Det andra gjordes av Gabriel Nyström i den 56:e minuten på ett inspel av Gabriel Yildiz.

Lagets hemsida: Vinst i andra Ligacupmatchen

Matchfakta (2*40):
06. 1-0 Joel Nilsson (frispark)
56. 2-0 Gabriel Nyström (Gabriel Yildiz)

Laguppställning: Simon Gustfsson -Lucas Parkedal Stenfelt, Manne Ljunghaga (k), Fredrik Karlsson, Joel Nilsson (65) – Malcolm Stolt, Lucas Juhler (60), Jonathan Forsberg (18), Suliman Nasri (41) – Gabriel Nyström (56), Johannes Hjulström
Avbytare: Gabriel Yildiz (18), Omran Nasri (ht), Abbubakar Abduwalli (56), Max Häll (60), Oliver Ljunghaga (65)

Seger för U19 i lokalderby.

Dubbelarbete för Andreas Klingström: Mittback och dessutom tvåmålsskytt.

Det äldsta laget besegrade Rynninge IK med 4-2. En repris – om man så vill – på årets junior-DM final som ÖSK vann med 3-1.

Rynninge har artikel på sin websida. Även om den givetvis är sedd och skriven ur ett Rynningeperspektiv får man ändå en hyfsat uppfattning om matchförloppet. ÖSK tog ledningen med 2-0 i den första halvleken. Rynninge både reducerade och kvitterade innan ÖSK tack vare en starkare matchavslutning kunde gå fram till en nödvändig slutseger.

Rynninge IK: Rynninge – ÖSK 2 – 4 i Ligacupen
ÖSK: Seger mot Rynninge