U21: Bortamatch mot Djurgården

ÖSK U21 spelar bortmatch mot Djurgården idag. Som vanligt sänder ÖSK en rätt så ”blandad” trupp till matchen.

Från A-truppen: Christer Lipovac, Samuel Mensah, Ayanda Nkili, Sebastian Ring, Anton Westerlund, Christoffer Wiktorsson
Från Spetsgruppen: Carl Ekstrand Hamrén
Från U19-truppen: Henning Nordvall, Mirza Turan, Michel Yanez Hernandez, Oskar Ålgars, William Gunnarsson
Från U17-truppen: Gustav Franck (mv), Marcus Karlsson
Från U16-truppen: Harald Detlofsson (mv), Almin Masic
Inlånad: Lukman Murad (återlånad från BK Forward)

Det här med trupper skall dock tas med en rejäl nypa salt, eftersom ÖSK organiserat om sin U-truppstruktur i år (men ännu inte talat om för oss utomstående var de olika spelarna hör hemma). Så jag har i stället placerat in ungdomarna i den yngsta åldersklass där de kan spela. När det gäller Spetsgruppen (dvs. de spelare som regelbundet tränar med A-truppen) är det också lite flytande beträffande vilka som tillhör denna.

Av de spelar som normalt brukar spela U21-matcher saknas trion Felix Möller, Jonathan Lundberg och målvakten Kalle Westdahl, vilka alla är på Bosön med 97-ornas breddelitläger.

Jag skulle kunna tänka mig att de här U21-matcherna ställer till med en hel del problem för Alexander Axén. I princip tappar han två träningstillfällen med en full trupp – dels på matchdagen och sedan dagen efter, då de som spelat match inte kan gå för fullt. Det är förmodligen därför som det oftast blir rätt ”ihåliga” trupper som ÖSK ställer upp med i de här matcherna.

Djurgården kom till spel med följande laguppställning: Hampus Nilsson – Tim Björkström, Michael Jahn, Gabriel Beckman, Elliot Käck – Martin Broberg, Soo Yong Yoon, Joel Bylander, Marijan Cosic – Sebastian Andersson, Amadou Jawo
Bänk: Edvin Hall, Ludvig Brandimarti, Markus Enström, Alexander Kärki, Filip Tasic

Djurgårdens IF: Inför U21 DIF-Örebro SK

Resultat: Det blev vinst för Djurgården med 2-1. Hemmalaget tog ledningen i den 39:e minuten på en nick av Sebastian Andersson. Mirza Turan ville inte vara sämre utan nicklobbade kvitteringen över Djurgårdens målvakt i den 42:a minuten. Slutresultatet fastställdes sedan av Amadou Jawo på straff i den 62:a minuten efter det att Ayanda Nkili fällt Sebastian Andersson i straffområdet.

Matchfakta: Djurgården – Örebro SK 2-1 (1-1)
39. 1-0 Sebastian Andersson
42. 1-1 Mirza Turan
62. 2-1 Amadou Jawo (straff)

Startelva (4-3-3 ?): Gustav Franck – Michel Yanez Hernandez, Ayanda Nkili, Carl Ekstrand Hamrén, Christoffer Wiktorsson – Samuel Mensah, Anton Westerlund, Sebastian Ring – Mirza Turan, Christer Lipovac, Lukman Murad

Byten ÖSK:
Almin Masic och Marcus Karlsson in, Lukman Murad och Mirza Turan ut, ht
Gustav Franck ut, Harald Detlofsson in, 60 min.
Carl Ekstrand Hamrén ut, Oskar Ålgars in, 65 min

NA: Målvakten skadad – ÖSK föll
Djurgården: Det finns en litet videosnutt på Djurgårdens hemsida med matchens höjdpunkter. Det verkar inte ha varit så värst många.
Djurgården: Djurgårdsintervjuer efter matchen (video). Beröm för ÖSKs försvarsspel från Djurgårdshåll.