ÖSK Söder Dam: Fall framåt

Trots en förlust efter en sen kapitulering drygade ÖSK Söders damlag ut sin (målskillnads)ledning när serien går mot sin final. Laget kunde kosta på sig lyxen att tappa en till synes säker 2-1 ledning genom att släppa in ytterligare tre mål i matchens absoluta slutskede. Detta efter att Sejde Abrahamson kvitterat och Hanna Åbom givit Söder ledningen efter ett tidigt ledningsmål för hemmalaget.

Men sedan hände något oförklarligt – i alla fall så här på avstånd. Hemmalaget kvitterar i den 88:e minuten, tar ledningen en minut senare och kan fylla på med ytterligare mål på övertid.

08. 1-0
13. 1-1 Sejde Abrahamson
50. 1-2 Hanna Åbom
88. 2-2
89. 3-2
93. 4-2

Startelva: Ida Lindell (mv), Stina Gävbo, Lisa Sundell, Silvia Erkisi, Hanna Holmgren Karlsson, Camilla Erkisi, Sejde Abrahamsson, Sabina Håkansson, Freja Olofsson, Emma Tivemo (63), Hanna Åbom (k)
Ersättare: Cassandra Söder (mv), Maya Pettersson, Sara Hjelm, Sabina Forsberg (63), Sandra Johansson, Klara Thorsén och Filippa Jägerhill

Trots förlusten kunde dock Söder bättra på sin ledning tack vare att Västerås BK30 förlorade sin match med ofattbara 7-1. Något som innebär att Söder trots förlusten kunde förbättra sin målskillnadsfördel från 1 till 5 mål. Fast å andra sidan har nu Smedby, IFK Nyköping och Enskede kommit närmare. För ÖSK Söder gäller dock fortfarande att de har allt i sina egna händer. Närmast väntar seriefinal mot Västerås BK30 på lördag.

NA: Svidande förlust för ÖSK Söder
ÖSK Söder Dam: Förlust men serieledning ändå