U21: Förlust i Norrköping

ÖSKs U21-lag fick en 2-1 förlust som resultat av kvällens norrköpingsbesök. Än så länge har Bloggen bara lyckats lokalisera den officiella matchrapporten som säger en del, men ändå inte så mycket.

Det verkar som om Jacob Rinne blev rödkortsutvisad efter 43 minuter. Norrköpings första mål kom dock först i den 64:e minuten. Om det var en straff inblandad i samband med Rinnes utvisning (det brukar det vare för målvakter om det inte handlade om en hands utanför straffområdet) så blev den i så fall missad/räddad.

Trots att ÖSK var en man mindre på plan kunde Marcus Pode kvittera 10 minuter efter Norrköpings ledningsmål. Det vinnande målet gjordes sedan med två minuter kvar att spela. Rätt så surt alltså att förlora, antar jag. Å andra sidan kan man väl tycka att det var rätt så bra gjort att klara av att spela med en man mindre i en hel halvlek.

Från en annan källa har Bloggen inhämtat, att James Frempong utgick skadad i mitten av den första halvleken. Inte så förvånande med tanke på hur det brukar gå för James när han spelar fotboll.

En orolig tanke är nu huruvida Rinnes utvisning får någon påverkan på hans tillgänglighet för A-laget.

Tillägg 1: Eftersom det var en målvakt som blev utvisad ligger det nära till hands att anta att det rörde sig om en så kallad målchansutvisning. Stämmer detta så blir påföljden inte så betungande med tanke på att detta skedde i en U21-match. I tävlingsreglerna står det nämligen så här:

Målchansutvisning
Spelare som erhåller målchansutvisning ska stå över samma tävlings nästkommande match, i den match spelaren är behörig att spela.

Tillägg 2: Folkbladets artikel bekräftar, att det rörde sig om en målchansutvisning, vilket betyder att Rinne (Jacob) inte får stå i nästa U21-match, men inte mer än det.

IFK Norrköping: U21: Sent segermål mot decimerat Örebro

IFK Norrköping: Highlights från U21-lagets seger över ÖSK (video)

Tillägg 3: ÖSK rapporterar om matchen.