Ngoma stannar några dagar till

ÖSKs provspelare Donald Ngoma fick spela i anfallet då ÖSK mötte Gefle i U21-serien igår. Uppflyttningen från mittfält till anfall berodde på Alhassan Kamaras skada. ÖSK ville testa spelaren från Zimbabwe i dennes normala position som anfallare.

Till papperstidningen tyckte Axel Kjäll efter matchen att Ngoma gjorde ett rivigt och rejält intryck.
-Donald jobbade och slet och skapade två chanser men föll tillbaka i andra halvlek, enligt Kjäll.  Utbytt blev han efter 65 minuter.

Beträffande en eventuell övergång verkar inget vara bestämt. Han tränar med laget på onsdagen och sedan följer det en träningsfri torsdag. – Vi tar två-tre dagar i taget, säger Kjäll.

Nu finns det ju inte så många 2-3 dagars bitar kvar att ta av innan värvningsfönstret stänger, så ett avslut från ÖSKs sida måste komma rätt snabbt.  Det kan ju i och för sig vara så, att det finns någon annan spelare som ÖSK förhandlar med/om.  I så fall håller möjligen kvar Ngoma för att ha ett alternativ om den tilltänkte värvningen av någon anledning inte blir av. Något ytterligare behov av att utvärdera Ngoma borde man inte längre ha.