U19: Holm sänkte Västerås

Tre mål av David Holm säkrade U19-segern mot Västerås SK.

Två sena mål av David Holm säkrade U19-segern mot Västerås SK.

Han blev inbytt efter 66 minuter, men hann ändå med att göra två mål i tisdagskvällens träningsmatch mot Västerås SK. David Holm visade sig på målfarligt humör, när han såg till att ÖSKs juniorer fick lite plåster på såret efter lördagsförlusten mot Rynninges A-lag.

Det såg länge ut att bli en målfattig historia. Visserligen hade hemmalaget tagit ledningen redan i den 8:e minuten genom Christer Lipovac. Martin Springfeldt sprang ifrån VSKs högerförsvarare och serverade Christer öppet mål vid bortre. Men sedan tog det stopp. Västerås dominerade spelmässigt, men hade svårt att ta sig igenom ÖSKs kompakta försvarslinjer där Anton Westerlund spelade centralt på mittfältet tillsammans med Joel Nilsson. ÖSKs raka backlinje satte sin tilltro till en uppmärksam linjeman och VSKs anfallare sprang offside titt som tätt. De få gånger de fick fortsätta kunde Filip Rinne avvärja, några gånger en mot en – en situation som han verkar gilla.

Många spelarbyten i andra halvlek.
Under andra halvlek blev det sedan en hel del byten. Spelarna från spetsgruppen som tränar med A-truppen skulle bara köra en halvlek (var det visst meningen). Det blev ändå en hel del minuter för dem och Carl Ekstrand Hamrén spelade faktiskt hela matchen. Men det fanns ju även andra byten att göra. I de här matcherna på försäsongen är det väl meningen att alla skall få spela. Det fick de också – två spelare till och med två gånger.

När Christer Lipovac gjort klart sitt kvällspass byttes David Holm in, samtidigt som matchen öppnade upp sig när VSK jagade mål och lämnade ytor som ÖSKarna kunde utnyttja.   Med knappt 20 minuter kvar av matchen sprang Edwin Ahlnäs ikapp en boll på högerkanten, som såg ut att gå till inspark. Edwins inlägg blev nog egentligen lite väl långt, men det landade precis framför fötterna på Martin Springfeldt som från halvsnett läge och från rätt långt håll pricksköt på halvvolley  – eller så var det bara tur. Snyggt var det i alla fall.

Vilda Västern, typ.
VSK reducerade cirka 10 minuter senare med ett skott som seglade över Filip Rinne i ÖSK-målet. Såg väl inte helt otagbart ut för en rätt placerad målvakt. ÖSKs uteförsvar som inte satte någon press på målskytten var medskyldiga. Med fem ordinarie matchminuter kvar ökade David på ÖSK-ledningen till 3-1 efter att ha fått en passning i djupet efter kanten från Hugo Eriksson. Han sneddade in mot mål, lurade några försvarare så han fick fritt skottfält och satte behärskat 3-1. På övertid gör VSK 3-2 på en frispark och på ännu mera övertid gör David sitt andra och matchen sista mål. Framspelad centralt av Henning Nordvall kommer han fri från nästan halva plan. VSK-försvararna hann inte i kapp och David kan ensam med målvakten rulla in ÖSKs fjärde mål.

En bra kollektiv insats av ÖSKarna den här gången även om det som sagt blev lite väl mycket Vilda Västern mot slutet av matchen. Fast på den punkten syndade de grönvita mest. Bra insatser främst av tvåmålsskytten Holm samt av Carl Ekstrand Hamrén, som ankrade upp mittförsvaret på ett säkert sätt. I första halvlek tillsammans med Oskar Ålgars och i den andra med Gustaf Fardelin. Filip Rinne täckte av bra de två-tre gånger som VSKs anfallare lyckades passera igenom ÖSKs backlinje utan att springa offside

Matchfakta: Örebro SK U19 – Västerås SK U19 4-2