P16 Elit: Seger i Norrköping

ÖSKs P16E-trupp var idag i Norrköping för en match i den här underliga regionala mellanserien. IFK Norrköping brukar vara skickliga motståndare, men den här gången vann ÖSK med 4-0. Målgörare för ÖSK var Tim Bergström med 2 samt enmålsskyttarna Liridon Jashari Tahiraj och Roberto Angelo Bongolega. Den senare är ett nyförvärv från BK Forward som väl gjorde sitt första tävlingsmål för ÖSK.

Tillägg: Bloggen har fått in följande matchrapport från Norrköping. Matchen var av allt att döma betydligt tuffare och jämnare än vad slutresultatet antyder.

IFK Norrköping hade innan matchen förvarnat om att det idag skulle det bli tufft. De hade plockat ner ett antal killar från sina bättre lag för att kunna ge dessa matchning. Och det var två passningsskickliga och bollvårdande lag som möttes.

Mittbacken och nickspecialisten Liridon Jashari har just givit sitt lag ledningen. Tillsammans med Viktor Fransilla, Emil Helander och Adam Johansson.

Mittbacken och nickspecialisten Liridon Jashari har just givit sitt lag ledningen. Tillsammans med Viktor Franssila, Emil Helander och Adam Johansson.

Lirdon gav ÖSK ledningen i mitten av halvleken efter en spänstig nick på en högerhörna av Tobias. Burin, nu permanent uppflyttad i P97 Elit, gjorde sin andra 97-match på kort tid. Han kom flera gånger runt på sin vänsterkant och slog fina inlägg där ÖSK sånär kunde öka målskörden. Båda lagen skapade mycket chanser under den första halvleken och spelet utmärktes av ett böljande spel fram och tillbaka. Peking hade ett antal fina lägen framför allt via sin vänsterkant.

Burin Jankaew har flyttats upp till P97 Elit.

– Vi fick för långt lag i första halvlek och jag var inte nöjd vare sig med tillbakajobb eller våra positioner i första, sa 97:ornas tränare Magnus Karlsson.
Med ÖSK-ögon saknades det även tålamod. Laget sökte påfallande ofta den längre och avgörande passningen för tidigt, vilket bidrog till att lagen bytte bollinnehav ofta.

Forward-förvärvet Roberto Bongolega gjorde sitt andra ÖSK-mål.

IFK kom ut som det bättre och mer bollförande laget i början av andra och jagade en kvittering. Och de skapade även en del chanser, bla ett friläge där två spelare kom fria mot Albin i målet, men inte lyckades sätta dit den. ÖSK, som gjorde ett antal byten i halvtid och i början av andra, låg dock bättre i sina positioner och var giftiga i sina omställningar.

Med ett distinkt avslut vid bortre stolpen utökade Tim ÖSK:s ledning till 2-0 just efter en snabb omställning på högerkanten. Spelet jämnades ut och båda lagen fortsatte imponera med bolltrygga spelare och bra kvalitet i passningar och rörelse. Efter en IFK-hörna vann Viktor ett motlägg och startade en snabb kontring. Roberto hade bågat snyggt ut till höger och Viktors 25-meterspassning efter backen friställde Roberto, som inte gjorde något misstag och gjorde sitt andra mål i ÖSK-tröjan. Efter Tims 0-4 gick luften ur hemmalaget och ÖSK kunde ta en välförtjänt och meriterande seger mot ett duktigt Peking.

Tim Bergström gjorde två mål mot IFK Norrköping.

– Vi gjorde en bra andra halvlek där vi kom mer rätt i positionerna efter vårt snack i halvtid. Viktor gjorde sin bästa match på länge och var planens bästa spelare. Även Adam och Burin gjorde bra insatser. Plus även till William M som gjorde ett bra jobb defensivt och bidrog till en bra offensiv, sa en påtagligt nöjd Magnus efter matchen.

Laget:
Albin Rydberg-Michel Yanez, Liridon Jashari, Viktor Franssila, William Melberg-Adam Johansson(C), Tobias Söderman, Marcus Nydahl-William Gunnarsson, Emil Helander, Burin Jankeaw
Ersättare: Tim Bergström, Roberto Bongolega, Konrad Gustafsson, Johan Sjögren

Kuriosa:
Matchen spelades på Sylvias hemmaplan som Norrköpings kommun rustat inför dam-EM. Med två gräsplaner och en kommande konstgräsplan och teknikyta har IFK Norrköping en imponerande träningsanläggning. Norrköpingsledaren berättade även om deras satsning på fotbollsgymnasiet. Åtta 97:or, som inte kommer från Norrköpings, ska i höst börja där, bla två Umeåspelare och två norrmän. Något för ÖSK att studera?