Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Ingen rast och knappt någon ro

I förrgår ligacupsfinal mot AIK och idag är det dags för länsderby för ÖSKs U17-trupp. På Stora Valla väntar Degerfors som säkert inget hellre vill än att ge örebroarna näsbränna. Matchen har dessutom fått lite av karaktären av tidig seriefinal. ÖSK leder serien med maximala 15 poäng efter fem omgångar. Degerfors är tvåa med 10 poäng, men med en match mindre spelad.

Rickard Torstensson har tagit ut en trupp till matchen med en blandad sammansättning. Några av spelarna var på planen i 90 minuter mot AIK, några blev inbytta och några kom aldrig in. Ligacupslaget var dessutom förstärkt med några spelare från U19-truppen. Eftersom det för degerforsmatchen bara är Martin Springfelt – av de som spelade – som är uttagen öppnar det för de spelare som då fick stå åt sidan.

Följande trupp är uttagen: Filip Rinne (mv, U19), Andreas Klingström, Martin Springfeldt (U19), Gustav Fardelin, Rikard Hallgren (U19), Mikael Loön (-97), Sebastian Magnusson, Oskar Olofsson, Isac Uddling, Lesster Govea, Ali Jafri, Amel Rastoder, Kevin Wester, Carl Jägerhill och David Holm (-97). Av de ordinarie U17-spelarna saknas målvakten Kalle Westdahl, Felix Möller samt den avstängde Henning Nordvall (rödkortsutvisad mot Oddevold i den förra omgången).

Tillägg: ÖSK vinner matchen med 3-2. Starkt gjort med tanke på att det var ett något försvagat lag och att dessutom säkert flera av spelarna fortfarande hade rester av ligacupsfinalen kvar i benen. I och med segern över tabelltvåan tar ÖSK en kraftig ledning i serien. Degerfors är i bästa fall (ur deras synvinkel) fem poäng efter.

Matchfakta för laget som hatar att förlora (eller spela oavgjort):
06. 0-1 Mikael Loön (Gustav Fardelin)
19. 1-1
35. 1-2
45. 2-2 David Holm
90. 2-3 Ali Jafri (Kevin Wester)

Startelva: Filip Rinne – Sebastian Magnusson, Isac Uddling, Gustav Fardelin (k), Andreas Klingström –  Mikael Loön, Amel Rastoder (45), Rikard Hallgren (65) – Martin Springfeldt, David Holm, Carl Jägerhill (60)
Ersättare: Lesster Govea (80), Oscar Olovsson (in 45, ut 80), Ali  Jafri (60) och Kevin Wester (65)

ÖSK: U17: Vinst med 3-2 mot Degerfors
Degerfors IF: Förlust i toppmötet

Peter Fardelins bilder från matchen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.