Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lyckad Tallinresa för ÖSK Söder

Startelvan som mötte Tallinna Kalev. Bakre raden från vänster: Konate Cheick, Amadou Diallo, Aime Rodrigue, Femi(?), Lucas Karlén, och Mathias Dimberg. Främre raden: Martin Ingvarsson, Hamid Sadid, Alessandro Eni, Rafail Kiose och Paolo Rojas.

ÖSK Söders trupp var i helgen på besök i Estlands huvudstad Tallin och lagets tränare Patrick Ingvarsson rapporterar om en lyckad resa:

Nu är vi hemma igen efter en mycket givande resa till Tallin.

Matchen, ja den fick vi stryk med 6-1, men bakom det resultatet döljer sig en hel del som gör att jag trots stryk är väldigt nöjd med vårt lag. Matchen börjar i ett våldsamt tempo där de pressar oss väldigt hårt och ganska ofta fult. Det leder till att vi gör enkla misstag och har svårt att få något bollinnehav. Efter ca 20 min leder de med 3-0 och vi börjar trots allt spela mycket bättre. Vi vågar spela bollen på backen och inte bara så bort den.

I halvtid pratar vi om vissa små justeringar och går ut i andra och är väldigt bra. Vi får inte glömma att vi spelar mot ett lag som är mitt i sin säsong och proffs som tränar 10 pass i veckan. Sista 10 min i andra kommer det 4 mål var av jag kan acceptera 2. Domaren var en katastrof som till varje pris ville ge hemmalaget fördelar. Ett frisparksmål där ingen rör spelaren som får frispark och ett 3meters offsidemål. Lägg därtill att vi får en solklar straff bortvinkad, vid den situationen kommer hemmalagets tyske tränare bort till mig och ber om ursäkt för hur klubben löst domarfrågan.

För min del tycker jag att detta inte gör något utan bara är lärorikt hur det går till på andra platser än Örebro. De var bättre än oss inget snack om det, ett rättvisande resultat hade nog vart 4-2.

Efter matchen åkte vi tillbaka till båten där vi hade en otroligt bra kväll tillsammans. Vår trupp i år är ett gäng kanonkillar som jag är stolt över och jag är säker på att vi kommer få ett bra år…

ÖSK Söders spelartrupp på väg till (eller om det är ifrån) Tallin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.