U21: Premiärseger över Brage med 4-1 (3-0)

Även om det blir Simon Glännestrand med sina tre mål som kommer att dominera eftersnacket så tyckte nog Brageförsvararna att det var Josef Ibrahim som åsamkade dem störst skada. Han rev gång på gång upp deras försvarslinjer och var i princip omöjlig att stoppa.

ÖSK inledde U21-säsongen på bästa möjliga sätt. Matchresultatet 4-1 mot bleka motståndare från Dalarna speglade väl vad som försegick på planen. Speciellt i första halvlek var hemmalaget helt överlägsna, medan Brage knappt fick till ens ett avslut mot mål. Särskilt nöjd med den första halvleken bör ÖSKs Simon Glännestrand ha varit. Det var nämligen han som stod för de tre ÖSK-målen. Simon och hans anfallskollega August Wiklund började matchen med ett antal offsidelöpningar, men när Simon väl lärt sig var gränsen gick blev det efter ca en haltimmes spel två mål på några minuter efter genomspringningar. Passningsleverantör till båda målen var Lukman Murad, som elegant snittade upp Brages backlinje med väl avvägda instick mellan ytterback och mittback. Vid det första tillfället tog Simons skott på målvakten innan han själv kunde snappa upp returen och driva bollen i mål. Vid det andra tillfället några minuter senare tog han ett lite större säkerhetsavstånd och kunde trä in bollen utan att målvakten behövde bli inblandad.

Hamrin-raid av Josef Ibrahim.
Halvlekens tredje mål låg Josef Ibrahim bakom. En ”Hamrinraid” efter sidlinjen avslutades med en hård passning mot Simon som denne mer än något annat styrde in i mål. Det var för övrigt ingen tillfällighet att det var just Josef som kunde bokas för assisten. Han hade under hela halvleken fullständigt terroriserat Brages vänsterförsvar och att det inte blev fler passningspoäng i första halvlek berodde inte på Josef utan på att hans lagkamrater som inte kunde dra nytta av de fina inspelningar han bjöd på gång efter annan.

Jämnare i andra.
I andra halvlek blev sedan spelet något jämnare även om det fortfarande var ÖSK som skapade mest och farligast. Jonthan Thuresson som i princip fått stå sysslolös i första halvlek tvingades några gånger att visa prov på sin förmåga. En gång med en störtdykning framför en hotande anfallare och en gång med  en reflexräddning på en nick från nära håll. Brage fick dock med sig ett tröstmål hem till Borlänge. En av deras spelare löpte sig fri på ÖSKs högerkant och avslutade med ett hårt lågt skott vid bortre. Josef Ibrahim såg dock till att andra halvleks resultat i alla fall blev oavgjort. Ett mål som till vissa delar var en kopia av ÖSKs tredje. Josef dribblade av ett antal motspelare i straffområdet och avancerar mot första stolpen. I stället för att själv ta avslutet slår han en hård passning längs med mållinjen. På rätt plats är den här gången fanns August Wiklund, som mer eller mindre springer in med bollen i mål.

Bra prestationer från många.
ÖSKarna kan vara mycket nöjda med både spel och resultat. Hemmalaget, som egentligen inte är ett U21-lag utan ett U19-lag med vissa förstärkningar från A-truppen, rullade tidvis ut sina motståndare fullständigt. Brage hade få egentliga målchanser, inga alls i första och två i den andra förutom målet. ÖSKarna å sin sida radade upp ett antal möjligheter och borde kanske till och med ha gjort ytterligare några mål. De tre spelarna från A-truppen, Boris Lumbana (inhoppad som mittback), Emil Berger (centralt mittfält) och Josef Ibrahim (mestadels högerbräddare), dominerade alla sin närmaste omgivning från sina respektive positioner. Av spelarna från U19-truppen utmärkte sig förutom tremålsskytten Simon Glännestrand även mittbacken Anton Westerlund och Emil Bergers mittfältskollega Filip Albertsson. Men det var ingen som föll igenom utan alla gjorde faktiskt mer än vad man hade anledning att förvänta sig.

Få byten av Axel Kjäll.
Axel Kjäll nöjde sig med att göra ett byte och det skedde inte förrän i den 85:e minuten då tremålsskytten Simon Glännestand gick av och ersattes av Martin Springfeldt. Anledning till de få bytena var förmodligen att spelarna på avbytarbänken  avverkade 90 minuter mot IFK Norrköping så sent som i går. De satt nog mest av allt med som ersättare idag som säkring för eventuella skador. Noterbart är även att trion David Johansson, Simon Glännestrand och August Wiklund alla tre spelade hela den andra halvleken mot Norrköping. Något som inte alls märktes på deras insatser idag utan de såg hur pigga och energifyllda ut som helst.

Även om man givetvis skall glädja sig över den klara och otvetydiga segern är det dock på sin plats att påpeka, att det inte verkar ha varit något värst meriterat lag som ÖSKarna ställdes mot. I Brages matchtrupp var det bara målvakten och en utespelare som tillhör Brages A-lagstrupp, såvitt jag kunnat se. De övriga var nog precis som sina motståndare juniorer av ett eller annat slag.

30. 1-0 Simon Glännestrand (Lukman Murad)
33. 2-0 Simon Glännestrand (Lukman Murad)
43. 3-0 Simon Glännestrand (Josef Ibrahmim)