Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Seger mot Karlslund

Josef Ibrahim blev segerorganisatör då ÖSKs U21or besegrade Karlslunds IF.

ÖSKs U21or tog en till synes säker 3-0 seger i helgens första lokalderby, när laget mötte Karlslunds IF. Sett till bollinnehavet var segern i högsta grad rättvis, sett till de chanser som de båda lagen skapade speglar siffrorna inte riktigt vad som hände på plan. Det var nämligen en rätt chansfattig match men ÖSKarna hade rätt stor hjälp av Karlslunds målvakt som vid två tillfällen tappade boll samtidigt som det fanns en ÖSKare i närheten som kunde dra nytta av bolltappet.

Mållös första halvlek.
Efter en mållös och chansfattig första halvlek där de två stora chanserna var Karlslunds fick ÖSK bättre fart på sitt spel i andra. Lite elakt sagt kanske, men förändringen av matchbilden skedde samtidigt som ÖSK bytte ut tre av sina A-truppsspelare och dessutom drog ner första halvlekens anfallspar Josef Ibrahim och Lukman Murad till de kanter där de verkar känna sig mer hemma. Anfallspositionerna togs i stället över av Simon Glännestrand och August Wiklund, vilka rörde sig mer och bättre utan boll och framför allt mer i djupled. Detta satte betydligt mer press på Karlslunds försvarslinjer.

Anton Westerlund gav ÖSK ledningen.
Den rätt fåtaliga publiken fick vänta tills dryga timmen förflutit innan man kunde glädja sig över ett mål (om man var ÖSKare vill säga). Sebastian Ring slog en frispark från halva halva planen mot bortre stolpen. Inte speciellt hårt, men bollen landade precis framför mål. Det såg inte svårt ut för Bala Bahaja i Karlslundsmålet, som dock tappade bollen varpå ÖSKs mittback Anton Westerlund kunde sätta foten till för 1-0.

Josef Ibrahim säkrar segern.
Matchens andra mål kom sedan i den 82:a minuten. Josef Ibrahim får skottläge i halvsnäv vinkel och när Karlslunds målvakt inte kan hålla bollen är August Wiklund på plats för att peta in den. Kanske var det så att bollen i det nollgradiga vädret var svårkontrollerad. ÖSKs provspelande målvakt Ludwig Bergström hade nämligen en likande situation i den första halvleken, men han lyckades avvärja den chans som då uppstod. Matchens tredje mål kom fyra minuter senare och på nytt var Josef Ibrahim i högsta grad inblandad. Han får en passning från Lukman Murad och vrider och vänder i straffområdet tills dess att han får läge. Skottet går in vid bortre och Josef ser riktigt glad ut. Det målet var nog rätt efterlängtat.

Chansfattigt Karlslund.
Karlslund hade inte så mycket att komma med i anfallsväg. I första halvlek kom en av deras spelare helt fri med Ludwig Bergström som mötte honom halvvägs och sedan kunde avvärja skottförsöket med en snabb parad. Det räckte för att ÖSKs backar skulle hinna att rensa bort andrabollen. Den chansen plus det skott som Bergström tappade men sedan räddade var väl i princip allt som Karlslund skapade när det gäller farligheter. KIF hade den tidigare ÖSKaren Herish Kuhi som ensam anfallare i en 4-2-3-1 uppställning. Den stackars Herish var väldigt ensam och märktes knappt, eftersom han väldigt lite boll att jobba med under matchen. Han avskärmades effektivt av ÖSKs backlinje som skötte sig exemplariskt och tog hand om nästan allt som nådde fram till deras ansvarsområde.

Bamberg ännu ej i form.
ÖSK började matchen med ett mittfält som helt bestod av spelare med allsvensk rutin. Från höger till vänster spelade Ahmed Yasin, Boris Lumbana, Emil Berger och Daniel Bamberg. För den senare var det årets första matchtillfälle och han såg faktiskt rätt trög ut och åstadkom inte så värst mycket. Bäst av mittfältarna lyckades Boris Lumbana och Ahmed Yasin. Den förstnämde var rörlig, hade mycket boll men tappade den några gånger för mycket för att insatsen skulle kännas hundraprocentig. Ahmed Yasin tog aktiv del i spelet både längs kanten och när han drog sig in mot motståndarnas straffområde. Tyvärr var väl inte siktet helt inställd så hans skottförsök blev resultatlösa.

Första halvleks två anfallare förde en rätt anonym tillvaro, men båda blommade upp då de fick ta plats på sina respektive ytterkanter. Speciellt Josef gjorde en riktigt bra andra halvlek. Han låg ju bakom både det andra och tredje målet.

Provspelande Bergström höll nollan.
För den som eventuellt granskade Ludwig Bergströms insats blev det här något av ett prov utan värde. Ludwig stod sysslolös under stora delar av matchen eftersom Karlslund kom till så få avslut. Jag tycker att han ger ett habilt och engagerat intryck och skulle inte bli förvånad om ÖSK tar in honom som andremålvakt om Jonas Sandqvist lyckas hitta en ny klubb att representera.

Laguppställning: Ludwig Bergström – David Johansson (86), Filip Albertsson, Anton Westerlund, Sebastian Ring – Ahmed Yasin (46), Boris Lumbana(k, 63), Emil Berger(46), Daniel Bamberg (46)- Josef Ibrahim, Lukman Murad
Ersättare: Jonathan Thuresson (mv), Simon Glännestrand (46), Stefan Hannason (46), August Wiklund (46), Carl Ekstrand Hamrén (63), Oscar Fardelin (86)

ÖSK: Axel Kjäll efter 3-0 mot Karlslund i U21-matchen. (video)
NA: Derbyseger för ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.