Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Bronsmedaljer i Futsal

ÖSK Söders bronsmedaljörer. Övre raden: Mimmi Paulsson-Febo, Astrid Walldén, Emma Tivemo, Elin Segerstedt, Melisa Ahmetagic, Rebecca Johansson, Jessica Ström och Camilla Erkisi. Nedre raden: Emma Nimelius, Sophie Nilsson Sörqvist, Ida Scherling, Stina Gävbo och Susanne Eriksson. (Bilden från Söder Dams Faceboksida)

ÖSK Söders damlag var nära att gå till SM-finalen i futsal, men fick i slutändan nöja sig med att glädja sig över sina bronsmedaljer samt vetskapen om att vägen till den absoluta sverigetoppen nog ligger inom räckhåll.

I den inledande semifinalmatchen mot Sils IF hamnade ÖSKarna i ett tidigt underläge som dock kunde kvitteras av Stina Gävbo någon minut före halvtidspausen. Några fler mål blev det inte under ordinarie matchtid varför förlängning fick tillgripas för att få fram en finalist. Västgötskorna avgjore matchen till sin fördel med två mål halvvägs in i förlängingen. Susanne Eriksson kunde sedan visserligen reducera, men närmare än så kom Söder aldrig finalplatsen. Från Falun rapporteras det om en hel del missade målchanser för ÖSK Söders del samt om ett fantastiskt målvaktsspel av Mimmi Paulsson-Febo. (Vilket väl betyder att även Sil skapade en hel del chanser).

Bronsmatchen mot Brommapojkarna blev sedan en tämligen enkel historia för ÖSK Söder som säkrade bronspengen genom en vinst med 11-5. En vinst som kanske ändå inte väger så tungt eftersom BP valt att sända ett mycket ungt och orutinerat lag till finalerna. Varför gör man så? I semifinalen fick BP stryk med 13-0, så det var en vinstlott för Madesjö IF att få möta dem. Madesjö visade dock i finalen att de var det bästa laget genom att besegra Sil med 4-3 i en match som precis som ÖSKs match mot Sil var mycket jämn.

I bronsmatchen gjordes Söders mål av Elin Segerstedt 3, Rebecka Johansson 2, Melisa Ahmetagic, Stina Gävbo, Susanne Eriksson, Ida Scherling, Emma Tivemo och Sophie Sörqvist.

ÖSK Söder Dam: Vi satsar ju på utesäsongen…
IF Brommapojkarna: Och så var äventyret över – Fyra i Senior SM
Ljungström Photography: Bilder från semifinalen mellan ÖSK Söder och Sils IF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.