Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Mot Falun och SM

ÖSK Söders damlag spelar i morgon SM-slutspel i futsal. I Faluns Lugnethall spelar de kl. 10:00 semifinal mot Sils IF från Götene. Segraren i den matchen får sedan kl. 16:15 möta segraren i den andra semifinalen som spelas mellan Madesjö IF och IF Brommapojkarna för att göra upp om SM-tecknen. De två förlorarna i semifinalerna får även de en andra match. De möts kl 13:00 i en match om tredjepriset eller om det nu är bronsmedlajer som står på spel.

ÖSK Söders damlag har succesivt förbättrat sin placering i SM, alltsedan de vann sitt första DM-tecken. År 2010 (eller januari 2011 för att vara månadsmässigt exakt) tog de sina första DM-tecken genom att besegra Sturehov. I SM-kvalet blev de sedan utslagna i den första kvalomgången. Året därpå besegrades IFK Kumla i DM med 4-2 och laget vann den första SM-kvalomgången, men slogs ut i den andra. Även i år var det IFK Kumla som besegrades i DM och sedan har laget klarat av att ta sig genom både kvalomgång 1 och 2.

Annars är det lite märkligt att årets ansats mot SM-medaljerna faktiskt inte började så bra. I de två första matcherna i DM-gruppspelet blev det ordentligt med stryk både av Lillån och IFK Kumla. Men efter förlusten mot Kumla har resultaten gått lagets väg och de är obesegrade sedan den 18 november. Bloggen ser gärna att den sviten kan förlängas ytterligare några dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.