Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Avslutsträning i Alléhallen

Söder Dam vidare till Regionalt gruppspel 2 efter att ha krossat sitt motstånd i gruppspel 1. (Fotot från Söder Dams Facebooksida).

ÖSK Söder Dam hade söndagen reserverad för det första steget i årets SM-slutspel i futsal. För motståndet stod Assyriska IF i Norrköping resp. värmlädska IF Kil. Det visade sig tyvärr bli något av ett prov utan värde. Båda motståndarlagen var klasser sämre än de lag Södertjejerna har ställts emot i distriktets egen DM-serie. Istället får man väl närmast se dagens utflykt till Hallsberg som avslutsträning i matchliknande miljö och visst behövs det tränas en hel del på avsluten trots att tjejerna idag gjorde hela 27 mål.

För båda mötena gällde att när väl första målet gjorts var det aldrig någon tvekan om var segern skulle hamna. Frågan var snarast om det skulle bli tvåsiffrigt eller ej. Assyriska som var motståndare i den första matchen klarade sig undan med ett mål tillgodo (9-0 alltså), medan Kil i den andra mer eller mindre totalkollapsade och tvingades se ÖSKarna måljubla hela 18 gånger. Därmed blev Söder också det lag i den här slutspelomgången som gjorde flest mål i en och samma match.  (Råtorp – Kvarnsveden blev 17-0).

Trots mål i massor måste man nog säga, att rent kvalitetsmässigt var det inte några bra matcher av Söder. Det missades nämligen alldeles för mycket framför mål, speciellt i den första matchen mot Assyriska. Försvarsmässigt var det däremot hur solitt som helst. Avslutsförsöken framför Mimmi Paulsson-Febo kunde sammantaget räknas på ena handens fingrar och då blev det nog ändå några fingrar över. Något som faktiskt gav Mimmi möjligheten att vara med en hel del i spelet på plan också.

Som det brukar bli i sådana här sammanhang hamnar överbetygen främst hos de som gjorde flest mål, vilket inte alltid är så rättvist. Många mål gjorde hur som helst trion Rebecca Johansson, Elin Segerstedt och Emma Tivemo.  Dessutom skall lagkaptenen Ida Scherling absolut ha ett extra plus för sin insats som försvarsklippa och spelfördelare.

Fortsättningen följer om två veckor. Tolv gruppsegrare fördelas på fyra grupp och de som vinner dessa grupper får spela semifinal samt final/match om tredje pris.

ÖSK Söder Dam: Vidare från första gruppspelet i Futsal-SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.