Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inget jobb hos SvFF för Axén

Det blir Behrnplast på heltid för Alexander Axén.

Dagens ÖSK-artikel i papperstidningen handlar om Alexander Axén och det erbjudande han fått av Svenska Fotbollförbundet, att dela sin tid mellan ÖSK och det svenska U21-landslaget. Axén fick enligt tidningen före jul en förfrågan angående en halvtidstjänst som assisterande tränare för U21-landslaget. Efter en del diskussioner/förhandlingar kom man dock från ÖSKs sida fram till att detta inte gick att kombinera med hans tjänst hos Sportklubben.

ÖSKs VD Jan Karlsson säger till tidningen, att Axén hade behövt lägga 75 arbetsdagar på uppdraget, vilket man ansåg vara för mycket från ÖSKs sida. Helt ovilliga var man uppenbarligen inte från klubbens sida att låta honom ta jobbet, men bara om omfattningen av uppdraget varit mer begränsat.

Bloggen är en smula förvånad över att Axén överhuvudtaget gav sig in i någon form av diskussioner med SvFF. Han var just på väg att tillträda sitt nya heltidsjobb som spelarutvecklingsansvarig hos ÖSK – ett jobb som i princip kan ta hur mycket tid som helt (beroende på vad man gör det till). Axén har ju vid tidigare tillfällen betonat att hans ansvar sträcker sig ända ner till de yngsta talangerna i ÖSK Ungdom.

Samtidigt undrar jag, om den nuvarande lösningen med en tretränaruppläggning där den utvecklingsansvarige inte har något coachningansvar för något lag verkligen är idealiskt med tanke på de personer som klubben har engagerat. Frågan är om det inte i längden (eller rätt snabbt) kommer att bli rätt tråkigt för Axén, att inte ha något lag att matcha. Det är ju trots allt detta som tränarjobbet i mångt och mycket går ut på. För Axén som haft den typen av ansvar under hela sin karriär borde det kännas rätt tomt att inte längre ha något riktigt lag att jobba med. Att bara jobba med spelarutveckling borde väl kännas lite grand som att träna torrsim – att inte ha några möjligheter att testa sina intentioner i praktiken.

Därför är jag lite förvånad över att det blev Axel Kjäll som fick ta ansvaret för att matcha U21-laget, vilket ju i princip är klubbens utvecklingslag. Men man har ju sagt från ÖSKs sida, att rollfördelningen mellan Ljung och Kjäll var något de själva kommit fram till och överens om redan innan Kjäll kom in i bilden, så det verkar ändå som om Axén ville ha det på det här sättet. Frågan är bara hur länge?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.