Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mirza Basic provtränar med Assyriska

Mirza Basic visar var han vill ha passningarna.

NA:s papperstidning skriver idag, att ÖSK Söders målfarliga anfallare Mirza Basic skall provträna (och -spela) med ÖSKs seriekonkurrenter Assyriska FF. Mirza uppmärksammades av Assyriska i samband med att han provspelade för Vasalunds IF. Mirzas provperiod sträcker sig över två veckor och inkluderar enligt tidningen även deltagande i en träningsmatch mot IFK Norrköping.

Mirza är född 1994 och representerade under sin pojklagstid ÖSK Ungdom på Ekäng. Efter pojkallsvenskan blev det spel med ÖSK Söder för hans del. Mirza har under alla år varit en typisk målgörare. År 2011 gjorde han som 17-åring 10 mål för ÖSK Söder i div 5 och förra året stod han för 13 av lagets 21 mål i div 3.  Trots sina kvaliteter som målgörare fick han dock aldrig någon möjlighet att ta ett steg uppåt till ÖSKs Talangtrupp/U21-trupp.

Bloggen undrar för sin del om han var påtänkt för en plats i årets nyuppstartade U19-grupp eller om det var så att han hade ett erbjudande om detta, men tackade nej för att försöka ta en plats i ett ”riktigt” lag. På hemmaplan borde utöver ÖSKs U19-trupp även Rynninge och Karlslund vara intresserade av att knyta honom till sig om det inte blir något med Assyriska eller Vasalund.

1 kommentar – kommentera

Daniel Axelsson

Andreas Ståhl är visst även han ute på äventyr. Dock i Oddevold.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.