Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Två av tre till final

När ungdomsklasserna avgjordes idag så gick de två X15-lagen vidare till söndagens finaler. Däremot tog det stopp på en gång för pojkar P17, som i förlängningen fick se sig besegrade av IK Sturehov efter ett sudden-death mål. Vid full tid var det 2-2 i den matchen. Efter 0-0 i halvtid tog det bara några sekunder i den andra halvleken innan ÖSK tagit ledningen genom Andreas Klingström efter en målvaktsretur. Sturehov gav dock inte upp utan kunde först kvittera mitt i halvleken och sedan ta ledningen med tre minuter kvar. Henning Nordvall utjämnade dock en minut senare. I förlängningen kunde sedan IK Sturehov sätta det avgörande målet genom Abdirashid Abdullahi Ahmed, som gjorde Hovets alla tre mål.

Av de två lagen som gick till final är det nog flicklaget i F15 som har den största chansen att ta sig vidare mot SM-slutspelet. De vann rätt komfortabelt över Eker med siffrorna 2-0, men borde nog ha kunnat göra några mål till. Efter ett tidigt ledningsmål av Filippa Jägerhill kontrollerade ÖSKarna matchen, utan att dock kunna trycka in det viktiga andramålet, som skulle ge en stabilare ledning. Eker kom upp i en del anfall och skapade en del chanser, främst genom sin lagkapten. ÖSK hade dock en riktigt duktig (tillfällig?) målvakt i Kajsa Armborg, som tog hand om det som kom hennes väg på ett säkert och bra sätt. ÖSK skapade dock flest möjligheter utan att få till det. Det var faktiskt inte förrän sekunderna före slutsignalen som Freja Olofsson kunde springa sig fri och slå in mål nr två.

I klass P15 besegrade ÖSK Simon SK med till synes säkra 6-2. Matchen var dock betydligt jämnare än så. ÖSKs 2-0 ledning hämtades i andra halvlek upp till 2-2 och sedan stod matchen och vägde ända tills det bara var fem minuter kvar. Då gav Hugo Ljunglöfs 3-2 mål i den nittonde minuten ÖSKarna lite vind i seglen. Matchen avgjordes i slutminuterna till ÖSKs fördel genom tre straffar (två långa och en kort).

För finalmatchen skall man kanske inte ha alltför stora förhoppningar i pojkklassen. BK Forward, som vann den andra semifinalen mot Sturehov, verkar ha betydligt större spelare och de hade dessutom ett snabbare spel än vad ÖSK förmådde visa upp. Dessutom verkar inte ÖSKarna ha haft tillgång till sitt allra bästa lag. Jag saknade några av de tongivande spelarna från Örebrocupen för en vecka sedan. Då vann BK Forward mot ÖSK i semifinalen, men först efter straffläggning.

I morgon är det seniorernas tur att försöka kvalificera sig för söndagens semifinaler och finaler. Söder Dam möter KIF Örebro strax efter kl 18:00 i en match som nog kan bli rätt tuff. Söderdamerna verkar inte vara lika dominerande i år som de varit under de senaste åren. I herrarnas seniorklass har ÖSK inget deltagande lag med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.