Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvalmatcher

Kvalspelet inför nästa säsong fortsatte idag med en del intressanta resultat även om inget av dem var av avgörande betydelse för ÖSK-familjen.

Syrianerna vidare i kvalet.

Fedja Jelecak håller Örebros syrianer kvar i kvalet.

Fedja Jelecak håller örebrosyrianerna kvar i kvalspelet om en plats i fotbollstvåan. För tredje året i rad har Örebro Syrianska kvalificerat sig till div 2-kvalets andra omgång. Idag var man i Gävle och fick stryk av Hille IF med tillräckligt knappa siffror för att man skall kunna boka en plats kvalomgång två. ”Matchvinnare” blev Fedja Jelecak som satte den straff som gav syrianerna det mål som kvalificerar dem för fortsatt spel. Matchen i Gävle  slutade 1-2, men eftersom syrianerna vann med 2-0 hemma så går man vidare på bättre målskillnad. Samtliga syrianernas mål har gjorts av Fedja.

NA: Syrianska vinnare trots förlust

Yxhult närmar sig div 3.
Om inte bloggen har helt fel har ÖSK Ungdoms fotbollsansvarige Jörgen Gustafsson redan tagit upp ett lag från div 4 till div 3. Den gången handlade det om Sköllersta och den här gången skulle det kunna bli Yxhults IKs tur. Kumlalaget vann nämligen även sin andra kvalmatch. Den här gången var det Villastadens IF från Kristinehamn som fick se sig besegrade med hela 3-0. I den sista kvalmatchen nästa helg blir det en resa till Sunne för en match på Kolsvik mot IFK. Sunne har underpresterat i kvalet och inte vunnit någon av sina två matcher. Yxhult behöver minst en poäng för att vara helt säkra på avancemang.

Yxhults IK: Referat: Yxhults IK – Villastadens IF
Villastadens IF: Tung storförlust mot Yxhult
NA: Yxhult nära division 3
Kumlanytt: Effektivt Yxhult på väg mot division 3

Stopp för Sturehovs damer.
Sörbyängens damlag hade hoppats att kvalvägen ta sig upp på Söderdamernas fotbollsnivå via div 1-kvalet. Det unga laget besegrades dock av Eda IF med knappa 2-1. Detta innebär att det blir en plats i nya div 2 för Sturehovs del.

NA: Sturehov föll i kvalet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.