Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvartsfinal i SM för F16Lagets hemsida
: SM-Kvartsfinal


Slutspelat för den här gången.
Mot Norrköping City tog drömmen om ett SM-tecken i F16 slut för den här gången. ÖSKs duktiga 97-or lär dock ha en god chans att få testa sina krafter även nästa år eftersom laget med ett eller två undantag bestod av spelare med ett år kvar till åldersgränsen. Visserligen faller Elin Pettersson, som varit lagets farligaste anfallsvapen under SM-spelet bort, men med bredden i truppen kommer det då att finnas andra som kommer att kunna ta över.

Efter en rätt jämn första halvlek i vilken gästerna hade ett litet spelmässigt övertag, men där det ändå var ÖSKs tjejer som skapade de farligaste chanserna, så kändes halvtidsresultatet 1-1 logiskt. Norrköping tog en tidig ledning och gjorde sitt mål redan i den sjunde minuten. ÖSK visade sedan prov på bra moral och kunde kämpa sig till en kvittering, trots det tidiga baklängesmålet och senare en lite väl löst slagen straffspark. Det var främst Elin Pettersson som med sina kraftfulla löpningar skapade en hel del besvär för gästerna. Det var Elin som fälldes vid straffsituationen och det var hennes framspelning som Alma Ragnarsson i den 23 minuten kunde kvittera på.

I andra halvlek satte Norrköping betydligt större tryck på ÖSK och större delen av halvlekens spel utspelades på ÖSKs planhalva. Elin P fick, omringad av försvarare och rätt isolerad på topp, fick inte alls lika många (eller bra) tillfällen att utmana. Norrköpings segermål kom lite väl slumpmässigt på en hörna, som gick in redan vid den första stolpen. Någon från ÖSk var nog sist på den bollen. Men att det, trots det lite slumpmässiga målet, var rätt lag som vann var nog de flesta överens om. Utöver Elin Pettersson så tyckte jag att de två mittfältarna Freija Olofsson och Anna Meier gjorde bra ifrån sig – de hade ett tungt jobb mot de fysiskt överlägsna gästerna. Men hela laget skall ha kredd för en bra inställning och för att de aldrig slokade, trots att matchen kanske inte utvecklades på det sätt som man hoppats på.

F97-ornas hemsida: Förlust i Kvartsfinalen
Norrköping City: Vinst i Kvarten för F16 i SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.