Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Thomas Nordahl Cup

121007.
Thomas Nordahl Cup slutspelades idag för de allra flesta klasserna. (På grund av att få fram tillräckligt många spelbara planer fick dock en del av de yngsta klasserna lov att vänta till nästa helg). Det har regnat en hel del veckan före turneringen, men när väl cupen började kunde arrangörerna glädja sig över två soliga dagar. Viktigt för turneringen som försöker etablera sig som någon slags säsongsavslutning för ungdomsklasserna.

Beträffande resultaten kan man konstatera att ÖSK med tre blandade lag i den äldsta P97-klassen fick se alla tre lagen ta sig till A-slutspelet. Två av lagen mötte sedan varandra i en kvartsfinal och det tredje fick se sig besegrat av BK Forward efter straffsparksläggning i annan av kvartsfinalna . ÖSK lag 3 gick sedan hela vägen och besegrade Mölnlycke IF i finalen med hela 5-0.

I övrigt kan notera att ett av lagen i P98 gick till final, men i denna fick se sig besegrade av Färjestadens GoIF med 1-0. I klass P02 hade ÖSK ett av sina lag i final, men i den blev de besegrade av Karlslunds IF med 3-2.

121006.
ÖSK Ungdom har under de senaste åren satsat på att utveckla en säsongsavslutningscup och den satsningen ser ut att slå väl ut. I år har man lyckats locka 230 lag till spel trots att väderleksutsiktena så här i början av oktober inte brukar vara de allra bästa. Fotboll kan man aldrig få för mycket av, verkar vara en allmän uppfattning bland de deltagande ungdomarna.

Just vädret har satt arrangörerna på svåra prov. Även om regnet har upphört lagom till helgen så har den senaste tidens myckna nederbörd gjort att flera av de tilltänkta spelplatserna inte går att använda. För att gå i land med arangemanget har ÖSK Ungdom tvingats utlokalisera en del av sina matcher till både Kumla och Hallsberg. Dessutom spelar man för första gången på den nyanlagda konstgräsplanen på Pettersbergs IF. Sena avsparkstider är också en konsekvens av väderleken. På Ekängs konstgräs och Karlslunds arena spelar man ända fram till klockan 21:00 i kväll. Slutligen har de allra yngsta klasserna fått lov att skjuta sina matcher en vecka.

För ÖSKs del verkar man i första hand ta detta som en breddturnering. I klass P97 har man blandat om ordentligt i de tre lag som är anmälda. Flickorna i F97 har dessutom dragit ur sitt lag ur turneringen för att kunna koncentrera sig på SM-kvartsfinalen på torsdag.

NA: Regn påverkar Nordahls cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.